tisdag, juli 26, 2011

Dagar går.........

.... sin gilla gång. Somliga är bra, somliga är .............. mindre bra.
Igår var en dag då jag var på dåligt humör. Ehum. Arg. Irriterad.
Våren och försommaren har varit galen på sitt vis så jag orkade inte ens ta reda på varför. Förmodar att det var svallvågor efter allt som hänt och tja, skiten ska ju ut. På något vis.
MEN,
nu kan man faktiskt inte påstå, inte påstå alls att ilska och arga dagar är av ondo eller dåliga på något vis för när jag äntligen kunde gå och lägga mig konstaterade jag att:
  • jag säkert har områdets renaste duschkabin. SOM jag gick lös på den med allehanda medel, trasor, tandborste och ja, t o m avloppet är nu skinande rent........
  • inhandling av torrvaror till stundande tonårs-camping-turnén gick i rasande fart på ICA och inte en endaste grej som inte stod på listan kom med hem. Synd bara att själva listan inte var med..........
  • jorrå. Älsklingen stod i vägen. Mest hela tiden. T o m när han satt i soffan................
  • Boxer ska FINALLY skicka ett nytt digitalkort eftersom det andra tog slut för ca fyra veckor sedan och de envist vägrat. Nu fick de ge sig eftersom Tv.n varit på reparation utan att det var något fel på den. Ett skitföretag är vad det är och jag ångrar den dag abonnemanget tecknades. BARA strul har det varit med kort och fakturor. Någon på Boxer behöver kanske uppsöka en örondoktor idag för jag, tja, var som sagt på dåligt humör. Men ett nytt kort är på väg!
Sen blev det äntligen kväll och idag är en ny dag!
Dagen för avfärd på efterlängtad roadtrip! Ha det!
Vi hörs!

måndag, juli 25, 2011

Vill bara höra..........

Den här helgen blev det fler samtal än vanligt mellan mig och kidsen som är i Andra Änden av landet på semester. De lät lite blasé till slut men de förstod. Förstod att jag som mamma var tvungen att höra att de var ok. Bara höra deras röster. Händelserna i Norge har satt sina spår. För alla och för alltid.
På onsdag får jag träffa mina barn. Mitt hjärta gör ont när jag tänker på de föräldrar som aldrig får se sina igen.

fredag, juli 22, 2011

Ett trevlighetsrecept!

En trevlig vecka får man om man tar sin Älskling i handen och styr kosan mot Söderköping. En liten pärla som bara låg där och väntade på oss. Väl där ser man till att .........


....man bor bra och mysigt!
...... hoppa i böljan den blå. Just den här böljan är ju havet så
inte var det särskilt varmt men är det sommar så är det!
Och är det sol så badas det. Punkt.
Ok då! När det mulnar på får man hitta på annat.
Till exempel att titta på Lutande Huset i Söderköping...........
...... eller titta på när det Slussas. För både folk och fä................
Tjosan hoppsan! Titta vad jag hittade! Ett utsiktshus! Dit måste vi!
"Hallå Älsklingen, visst"??????????!!!!!!!!
Jaha ja. Lite dåligt med rulltrappor här. Det blev till att trava och gå i trappor. 90 m.
Bra rumpträning kan jag säga. OM man skulle göra det mer än en gång. Det ska man inte........
När vi hämtat andan och höll ett stadigt tag kring räcket kunde vi ju hitta "vårt" hus!
Ja. Sen klättrade vi ner igen.
Väl nere på stadig mark dök Patrik Isaksson upp och spelade lite grand. Lovely!
Dessutom visade han sig vara en händig kille som minsann har tre
händer och kan ta lite kort samtidigt som han spelar en trudelutt!


En trevlig vecka går ju fort och vips, bums, bas så är man hemma igen! Lite mer utvilad, lite mer berest och kan njuta av en solig kväll på radhusets veranda, sippandes på ett glas vitt vin emedan Älsklingen far som den mästerkock han tror han är mellan grillen och spisen. Var ska man ha en Älskling om inte i köket??????

söndag, juli 17, 2011

Allsångsskräll

Hemma i radhuset igen efter en vecka i Hufvudstaden. Minsann har jag inte fått rå om alla mina tre tjejer! Lovely!
Hur det är att häcka en hel dag på Skansen för att se Allsången vet jag nu. Det är varmt, trångt och alldeles .............. jättekul! Gladast blev nog mamman ändå när Häxan Surtant dök upp och rev av en allsång! SOM jag gillar henne! Jubel och hejarop gjorde Lilla Syster alldeles generad. Men var och en skäms för sig och det var ingen, absolut ingen som höjde på ögonbrynen sen när Erik Amarillo sjöng "Om sanningen ska fram" och det var visst nåt om ".......vill du ligga med mig då.......".  Nähädå. Då sjöng alla med för fulla muggar. Man rycks ju med liksom. Läste sen i blaskan att folk blir generade hit och dit. Äsch. Det är som att gå på toa. Alla gör det. Men det låtsas vi inte om. Eller nåt.
Ja. Och så Gröna då´rå! Där mamman fick träna armmusklerna eftersom tjejerna vann 2 kg Toblerone.
"Kan du hålla när vi åker"..............
Och tid att bara vara. Också. Promenader. Fika. Tjejsnack. En toppenvecka!
Nu har jag vinkat "hejdå" till kidsen som farit till Andra Änden av landet där Farmor ska få rå om dem ett tag. Alla dessa avsked! Känns i hjärteroten. MEN så kul det blir när vi ses igen!

söndag, juli 10, 2011

Packat och klart

Alldeles strax är jag packad och klar. Huruvida Lilla Syster är färdigpackad återstår att se. Jag har mina aningar. En mamma-dotter resa står för dörren och storstan ska besökas. Lite hit och lite dit, ett museum, Grönan och bara vara står på agendan. Och så ska Största Systern besökas. Hon som fick det där drömjobbet, någonstans att bo och bara trivs så där förträffligt på alla vis. Lycka liksom. Sommartider hej, hej!

lördag, juli 09, 2011

En kär gammal vän

Åh! Grabbarna spelade för kung och fosterland och slutade cupen med en bronspeng! Nu är ju jag en luttrad idrottsmamma och vet att tredjepris inte smäller så högt precis just nu men om ett tag kommer det att kännas bra. Jag vet också att det är därför jag inte får något svar på varken ringsignaler eller sms. Allt måste smältas i sin takt. Men JAG tycker som vanligt att de är bäst, sötast, snabbast och tja, bäst helt enkelt! Guld från mig alltså!
Annars flyter lördagen på. Huvudvärken from hell, rester av migränen dröjer sig envist kvar och gör att farten är mer åt snigelhållet. Gör inget å andra sidan. Jag tänker tillbringa eftermiddagen i den nymålade trädgårdssoffan, den gamla trotjänaren som äntligen, äntligen har fått dynor också. Är det juli så är det. Då ska man sitta mjukt!


Som gjord att tillbringa denna lördagseftermiddag med en bra bok och en kopp kaffe. Solhatt på. Sen så!

fredag, juli 08, 2011

Vad man har sina vänner till.

För en timme sen stämplade jag ut från jobbet och nu är det semester i fem veckor! Har med det nått ett av årets delmål: att jobba 25% från 1 maj till semestern. Och det gick ju finfint! Nästa jobbrelaterade delmål är att börja jobba halvtid 1 september. Fast dit är det oceaner av tid så nu ska njutas av helt lediga dagar! Förhoppningsvis lugna, fina dagar. Tycker nämligen att det är lite dags för det nu!
Allra, allra först njuts det dock av glada sportnyheter:
Store Brors lag har vunnit 16-delsfinalen i Partille Cup pojkar 15. Världens största handbollscup är i full gång och vad gör man om man inte själv kan vara på plats?
Jo. Man dirigerar dit väninnan som "ändå är i Göteborg" att heja och klappa på laget från mamman. Sen skickar hon både resultat och fina bilder. Blir ju alldeles rörd ju! That´s what friends are for! Bland annat!

Nästan direktsändning. De vann! Nu håller vi tummarna i kväll igen.............

onsdag, juli 06, 2011

Somliga dagar......................

Jorå. Onsdag. Jobb. Strålande SOL då såklart. Stapplar hem tidigare än planerat och blir liggande med migrän. Ryggskottet är ju mycket bättre så varför inte? Och tänka sig, precis just idag när jag legat sen klockan 12 med fördragna gardiner, våt handduk över ögonen, fullproppad med painkillers, klipps gräset på allmänningen utanför oss. Först med åkgräsklipparen BRUMBRUM och sen putsas kanterna så fint med något helvetesverktyg som LÅTER som en flock galna getingar. Ljuder fint i migränöron. Eller inte.
I morgon är en annan dag.
Thank God!

tisdag, juli 05, 2011

Det kan väl hända....

... att det då och då råder en viss oreda på hjärnkontoret. Man KAN inte ha koll på allt!
Därför tackade jag "JA" utan att blinka till väninnan som ringde och undrade om vi inte skulle ta en tur till finfina, skitstora växthuset i morgon. Superduperrea har annonserats!
Men så trevligt väl? Prat, skratt, kaffepaus plus grönt och skönt som är så bra för hälsan.
Jodå. Ändå tills jag la på luren och fick en känsla av att det bestämt var något annat i morgon........????
Just ja. Jobbet. Den lilla detaljen. Semestern börjar ju inte förrän nästa vecka........
Asch då!

måndag, juli 04, 2011

Semesterplanering på hög nivå.

När alla är i väg på sitt och lugnet sprider sig i radhuset. Då. Bokar mamman övernattning i Kivik, Tylösand och Varberg. Hej hopp vad det är skönt att bestämma all alone. "Klickklick" så var det klart!
Kivik har jag besökt många, många gånger så det blir ett kärt återseende. De andra "pläjsen" är nya för oss så det är "okänd" mark. Man kan säga att det så småningom är en liten turné på gång. Med tonåringar.
Somligt ändrar sig kan jag säga. Om de förr frågade om det gick att handla glass, fanns vatten att bada i och tog för givet att de skulle hitta andra sommarkompisar, sträcker sig frågorna nu till:
"Hur länge ska vi vara borta"?
"Finns det internet"
"Får man bo i eget rum så man kan sova"?
Mamman svarar så käckt:
"Drygt 1 vecka och hjärnan mår bra av andra saker än internet och kära barn,  du ska DELA rum med din syster".
Ack ja. Visst skriver jag på listan, den officiella:
"Yatsy, plockepinn, badlakan, solkräm, ljudbok, regnjacka, konserver, makaroner.........." men jag tänker:
"valium, öronproppar, oändligt med tålamod, glasspengar in masso, pringleschips till mutor förströelse likaså vadihelavärldengerjagmiginpå?????
För tusan. En campingtripp ska man väl fixa? I augusti vet jag.

fredag, juli 01, 2011

Dopp i böljan den blå?

Jag har förvillat mina läsare! Bästa Mamman som fyllde år är min mamma och inte jag. I just det här fallet. Men ni är söta som TROR att det är jag som är Bästa Mamman!
Dagens mission, det som återstår efter jobb och röj, är att åka och bada med tonåringar. Nu är klockan 15.43. Undrar om vi kommer iväg före 21.45???? Det blir nog ensambad för mamman trots allt. Inte dumt alls när jag tänker efter.............