torsdag, februari 27, 2014

Den här våren………...

Jag antar att det är vårtrötthet när man slutar jobbet klockan fem, åker hem i raketfart (inom fartgränserna så klart, fattas bara), slänger i sig en schnitzel som Hjärtat lagat, lånar hans säng en stund 17.35 - ska bara sträcka ut mig lite - blir väckt 20.00, åker hem till katten, dricker te på stående fot, lägger mig 20.47 och somnar bums bas.
Två dagar i rad.
Förutom maten. Den var olika.
Igår chockade jag mig själv och dansade zumba efter jobbet. Nära att jag somnade till där också faktiskt. Mellan låtarna.
Och höll mig sen vaken till 21.20.
Fantastiskt.
Spännande liv.
Eller inte.
Ja. Det är min version av våren.

söndag, februari 23, 2014

I huvudet på mig

Söndag. Sov länge och hasar fortfarande runt i pyjamas. Funderar på vad som ska hända idag, byta gardiner i mitt sovrum, kolla hockey, tvätta lite? En skrotsöndag. Jag och kidsen ligger i soffan, katten är med. Kollar in nya tv.n, en smart en, stundtals smartare än mig och det gillar jag inte. Alls.
Får igång YouTube och plötsligt är Stora Systerns röst i vardagsrummet och mammahjärtat längtar! Nu är ju inte Stockholm världens ände men ibland känns hon långt borta!
Sen kollar vi väderprognosen och alla är lyriska över att våren är i antågande. Pah! Byter kanal.
Chris och Madeleine har åkt hem med sin lilla bebisprinsessa och på bilden som kablas ut kan man ana ett litet fjunigt bebishuvud. Pratar med kidsen hur det var när vi åkte hem med dem och jisses vad det känns länge sen. För.Att.Det.Är.Det.



lördag, februari 22, 2014

Tamdidam, tiddelipom…...

Store Bror och laget vann handbollsmatchen i går kväll. Hårt var det, ända in i kaklet och jag var tämligen trött när tillställningen var över.
Sedan skulle de små rara liven på en "kompisträff" och ville bli hämtade halv ett. Mitt i natten.
"Ok´rå" sa jag och såg framför mig flera timmars House of Cards-frossa i soffläge.
Oh no.
Flera timmars obekvämt sittliggandesova i soffan var vad det blev.
Var nämligen HIMLA trött!
Vaknade av att kidsen ringde 00.40:
"Var är du"???
"Vi vill hem"!
Ja.
Det kunde de ju undra……..
Idag är också en ledig dag.
Lite grus i maskineriet har minsann smugit sig in men det ignorerar jag. Har satt på ett skavsårsplåster och bakar semlor istället. För glatta livet. Tänker åka ovanpå gruset, så det så!
Semmelfrossa is coming up och Bästa Mamman är på ingång.
Ledig. Lördag.

fredag, februari 21, 2014

En ledig dag

Idag har jag varit ledig. En efterlängtad ledighet! Känner mig lite trött och sliten men ändå happy för det går bra nu på alla plan. Har vett att njuta av det, väl medveten om att saker och ting inte är statiska men det är ju så life is. Ups and downs.
Har hunnit träffa Hjärtat, en fikastund med semmelätning på café satt som en smäcka, spela minigolf med Lilla Systern och hennes pojkvän, handla, prata med Bästa Mamman och strax är en hemmagjord pizza färdig och efter det väntar handbollsmatch. Store Bror spelar.
Jag är lycklig helt enkelt. En helt vanlig fredag i februari.



torsdag, februari 20, 2014

I huvudet på en tonårsmorsa

Den här veckan är det sportlovsledigt i de här bygderna. Så vidare värst ledigt har det dock inte varit i radhuset. Store Bror har praktiserat, jag har jobbat tre dagar och Lilla Systern har tränat, laddat och deltagit i frisör-DM för gymnasieelever. Det gjorde hon med bravur så det blev guldmedalj och plats i frisör-SM som går av stapeln i Göterborg i april.
Stolt tjej med en lika stolt mamma!
I eftermiddags, när vi pustade ut efter racerveckan so far, konstaterade vi båda två att det här sportlovet är betydligt bättre än förra. Då var det inskrivning på Ätstörningscentrum och intensivbehandling hela dagarna, det här lovet är hon frisk, pigg, alert och utskriven därifrån. Idag har vi därför firat dubbelt och hon är banne mig värt allt guld som finns!
I morgon är vi lediga. Helt lediga. Inte en aktivitet är inplanerad. Jo just ja. En handbollsmatch framåt kvällen. Men hela dagen! Gillar´t!

måndag, februari 17, 2014

Vårvindar friska????????

Började tidigt idag och kunde kasta mig ut från jobbet spik 16.00. Solen sken och det var ljust! Blev nästan yr i mössan ju av allt det ljusa. Jag är ingen vårmänniska….. nämligen. Blir låg och och deppig när alla andra lägger in en högre växel och pratar sig blå om hur himla härligt det är. Jag kan inte hjälpa det, jag är född sådan och vill helst vara inomhus med neddragna persienner, inte se allt damm, hur blek jag är och så vidare. Någon slags förväntansångest tror jag. Eget terapitips!
Jaja. Det håller i sig en vecka eller två, sen tycker jag också att det är härligt.
Hjärtat ser helt oförstående ut och laddar motorcykelbatteriet, förbereder hojen för första turen och planerar en vårresa, tycker att vi ska fika utomhus och njuta av att solen äntligen värmer………..
Jaha ja. Man är olika. Helt enkelt. Jag är snart ifatt!


söndag, februari 16, 2014

Hip hip hurra!

Idag har jag varit mamma till Store Bror i 18 år!  Han firar sin stora dag hos sin pappa men alldeles nyss kom han in genom dörren för att få träffa sin mamma på födelsedagen! Gulliga unge! Hip hip hurra för Store Bror idag!

Store Bror och katten Martini för ett par år sedan………..

Handbollskille…………...

Kostymkille!

Fundersam kille! 

fredag, februari 14, 2014

Virrpanna funderar

Det här med missförstånd. Är.Ett.Jäkla.Skit.
Den här veckan har varit full av missförstånd hit och dit och så klart blir jag påverkad. Vacklar. Då tror jag direkt att allt är mitt fel och att det är mitt ansvar att rätta till allting. Blir faktiskt lite trött på mig själv. Jag kan ju inte läsa andras tankar och andra kan inte läsa mina. Plättlätt ju.
”Spit it out” bara tänker jag och gör precis tvärtom. Går och tänker i smyg istället för att fråga, ältar tankar och gör upp planer i min förvirrade hjärna som inte behövs och så blir saker och ting gigantiska och drar all energi ur kroppen. För att inte tala om vad jag förvirrar bland andra Hjärtat och det blir ännu mer missförstånd.
Suck.
Ibland plockar jag INTE vuxenpoäng…………
Då är det skönt att prata med Största Systern som direkt hör att det är något och är klarsynt som få.
”Mamma. Du är the Queen of att gå runt att älta och tro att allt är ditt fel”
Ok. Just rub it in.
“Du behöver inte bära hela världen ensam på dina axlar, folk har eget ansvar”.
Så där ja.
Now we speaking.
Känner igen mina ord. Som jag trummat in i kidsen. Ska bara lära mig själv också.
Det här ska bli en bra dag. Alla Hjärtans dag. Det hörs ju på namnet! I skåpet ligger en påse Cheese Hearts. Because I´worth it!

torsdag, februari 13, 2014

Att pusta ut

Veckans praktikdagar har gått vägen och idag kan jag pusta ut. Stress-nivån har varit något förhöjd och det känns i kroppen. Har tränat 2 dagar den här veckan och det hjälper. Zumba. Att hålla ordning på armar, ben och höfter i någotsånär takt kräver fokusering och det går inte att tänka på något annat. Himla skönt en stund. Idag kommer jag dock tänka på träningsvärk, kanske "Persian Zumba" var helt nytt för den här kroppen och ja, det känns både här och där.
Mottot för övrigt den här torsdagen är att mota begynnande migrän åt fanders, se stunden an och ikväll fortsätta se House of Cards på Netflix. Tror bestämt att Netflix är my new friend!

söndag, februari 09, 2014

På hemmaplan igen

Rikard Wolff på Operans scen. En avskalad föreställning, vacker ljussättning och ett bra band. Synd att Rikard himself kändes så trött, ur gängorna och att ljudet i första akten var katastrofalt dåligt. Har man betalat modiga 750 för bästa platser så förväntar i alla fall jag mig bra ljud. Men det var ju premiär, kanske får man räkna med lite "barnsjukdom" och tusan vet om inte karln var nervös?! Efter pausen glimrade han till och det gick att känna igen den gamla Rikard. Ljudet blev bättre och tant kände sig inte lika besviken.
Jag är i alla fall nöjd med utflykten, vi hade väldigt trevligt, fikade, shoppade, åt och drack gott och inga stora katastrofer inträffade hemma i radhuset. En katt med skrämseldiarre, en ung man som försov sig till en aktivitet känns ändå hanterbart.

lördag, februari 08, 2014

Trevligheter

Radhuset får klara sig utan chef en dag, jag är på rymmen! Fem brudar på väg till storstan och ikväll ska vi till Operan för att se Rikard Wolff. Kanske inte den första kombinationen man tänker på men det ska bli spännande och säkert sevärt.
Kidsen är instruerade, back-up planerad, mamman är laddad för trevligheter.

fredag, februari 07, 2014

En vanlig fredag! Hurra!

Oh, sköna fredag! Har jobbat på annan ort idag och tog mig dit via buss. Fantastiskt skönt, kurade ihop mig, hade lite att läsa på och sen, ja, jag slumrade till. Skönt att slippa köra genom dis och dimma. Sen åkte jag bussen tillbaka och jobbade på mitt egna jobb ända in i kaklet. In en snabbis på ICA och efter det hem till Radhuset där Lilla Systern och pojkvännen i detta nu pysslar fram egen pizza.  Store Bror är på stan och äter med kompisar och ska sen se på handboll. En helt vanlig kväll i radhuset. Gissa om jag gillar "vanligt"!!!!!!!!

torsdag, februari 06, 2014

Att inte räcka till

Det är inte lätt att hänga med i svängarna ibland. Den här veckan har de två praktikdagarna gått bra för Store Brorn. Lilla Systern kämpar på och har praktiserat hela förra veckan på salong. Som tack- och hejdågåva fick hon dyr-schampo och inte förrän hon nyss kom med nytvättat hår och berättar om schampot kommer jag på det här med hennes praktik. Att fråga hur det var, om det gick bra, vad hon fick göra o s v. Får dåligt samvete. Det ena barnet tar all min tid, uppmärksamhet och energi i emellanåt. Är ändå glad över att hon fixar sig själv, är redig och ordentlig och självgående. Det är ju själva grejen. Att de ska klara sig själva. Men det gnager i mamma-hjärtat, det gör det.

tisdag, februari 04, 2014

Another day

Hemma på lunch. Har skjutsat och hämtat Store Bror till och från praktiken. Morgonen började med viss oro huruvida han tänkte gå upp eller inte. Våndan är stor vilket inte är så konstigt med tanke på allt som varit. När vi väl satt i bilen drog jag en lättnadens suck och kände att det var ett tag sen jag andades.....
Och nu hemma. Allt går bra och även i morgon är en praktikdag. Upptrappning pågår. Förhoppningsvis därmed nedtrappning av min stressnivå som pendlar mot rött ganska ofta. Vi tar en dag i taget.

måndag, februari 03, 2014

Lunka på…….

Det blev fika med semlor igår. En bukett med tulpaner förgyllde fikabordet. Åh, vad jag gillar tulpaner! Så skönt att slänga ut julstjärnorna och hyacinterna som har gett upp för länge sedan.
Nä. Ut med det gamla och in med lite nytt.
Ny vecka till exempel. 
Långt därborta hägrar en Stockholmsresa med kollegor på lördag. Ett besök på Operan. Belöningen!
Men man ska ju inte gå händelserna i förväg. I kväll, en helt vanlig måndagskväll i Radhuset vankas det om en strax spagetti och köttfärsås, läxläsning och för mig lite pyssel med styrelsen jag är med i. Så där lagom. Gillar´t!

söndag, februari 02, 2014

Soffhäng

Hjärtat meckar bil med sonen. Jag hänger i soffan med Store Bror och Stora Systern. Finbesök minsann! Dagens beslut: Fika med semla eller inte?????

lördag, februari 01, 2014

På tur

Middagen igår var synnerligen lyckad, trevlig och festlig. Man behöver sådant, varvat med vardag blir det som en vällagad lasagne till slut tänker jag mig.
Dagen idag är en helt ledig dag, inget är inplanerat förutom att krama Stora Systern som kommer till stan. En bra lördagsaktivitet tycker jag. Lagom.
Skidorna står på lut. Snart i ett spår nära mig……………..