torsdag, augusti 25, 2016

Att bocka av på en lista

Jag har länge önskat att få prova på att segla. Har tänkt att det måste vara en absolut avkoppling - vågskvalp, vind i håret och solsken i blick. Lugn. Frid. Så har jag tänkt.
Idag har jag semesterseglat. Tackade ja när chansen dök upp. Nu var förutsättningarna inte de allra bästa -vindstilla och sen regn men rätt som det var kunde vi hissa segel och jag fick en anings aning om att tyst glida fram över vattnet. Upplevelsen gav mersmak kan jag säga och efter en god lunch, en makalös eftermiddagsfika och ett par timmar på böljan den blå är jag mycket nöjd med dagen. OM jag får frågan igen -"vill du segla"? - kommer svaret vara: 
YES!

I'm sailing .......

onsdag, augusti 24, 2016

En ofrivillig resa

Landet Depression har slagit klorna i en av radhusets invånare och det är lite oro i lägret. Känner mig ändå luttrad, det tar tid att få komma till läkare, det tar tid att få kontakt överhuvudtaget. Ger medicin ändå, lugnar, finns, ställer in en resa och tänker att när det härjade som värst, för några år sedan, kändes det mest som kaos. Nu tar vi med ro, så klart på allvar men känner igen tecknen, resan, och säger "det här fixar sig". Men det gör ont i mamma-hjärtat, det gör det och ens egna skavanker känns så fjuttiga med ens när barnen mår dåligt.
I morse fick jag äntligen kontakt med vårdcentralen och vi har gjort helt rätt, ska fortsätta på inslagen bana. Ett plus idag är att solen skiner och frukosten kunde intas på altanen. Må-bra-saker att räkna med! 

tisdag, augusti 23, 2016

Omgörning

I två dagar har Lilla Systern och jag släpat, stuvat om, rensat och slängt, flyttat, städat och piffat. Jag, dottern och gästrummet har flyttat ett steg åt höger. Mitt yttepyttesovrum är nu gästrum och jag har fått tillbaka mitt gamla sovrum. Vi började i söndags, igår var vi på Ikea och idag har vi piffat till det sista. Återstår "bara" att åka till tippen med allt skräp vi rensat ur. Och att flytta våra kläder till rätt rum. Det mäktar jag bara inte med precis nu. Ordningen är återställd  och lugnet kan lägga sig över radhuset. 
Den här dagen började dessutom fantastiskt bra när äldsta dottern kom med Lilla N och åt frukost. Vi satt i solen på altanen och njöt av värme igen. Lite sommarfeeling kvar! 

I mitt nygamla sovrum. Tar igen mig lite och njuter av att se det stora trädet igen. Härligt att ligga med öppet fönster och höra vinden susa genom det. 

lördag, augusti 20, 2016

Skönlördag

Igår hejade vi på fotbollstjejerna allt vad vi orkade. Vilken kamp! Vilken match! Pia Sundhage såg jag upp till redan 1979 när  hon spelade i Jitex. Jag spelade fotboll själv och var med och startade ett damlag 1978. Inte helt enkelt, vi fick inte byta om i klubblokalen, hade de sämsta träningstiderna och var allmänt motarbetade. Men vi höll ut och sakta vände det och igår tog damerna silver i OS. Så stort!
Idag hämtade Lilla Systern och jag Bästa  Mamman för att åka på en fika-utflykt. Vi åkte till ett hamn-fik och fick en härlig stund i solen, trots tusen envisa getingar. Det var varmt, skönt och en bra-lördag!


torsdag, augusti 18, 2016

Mitt i semestern

Dagarna går och jag tankar energi, vilar, läser, promenerar, äter gott, fikar, tittar på os och umgås med Hjärtat. Vi har varit en sväng till Norrtälje med motorcykeln, det var en trevlig bekantskap. Just när vi var där var det mulet och kändes mest höstlikt men jag tror att det är en fin sommarstad! 
Idag hade jag Lilla N ett par timmar, den lille herrn förgyller den mest mulna dag och vi åkte hem till Hjärtats mamma som är en pigg och rask dam på 89 år. Hon älskar att sticka och förärade Lilla N med ännu en tröja, med traktorknappar. Hon hade bakat mandelkubb till fikat, sen spelade hon barnsånger på sin keyboard och den lille herrn dansade, klappade händerna och skötte sig exemplariskt som publik.  När jag kom hem hade Lilla Systern storstädat radhuset, det doftade skurade golv. Med andra ord har jag en perfekt semester och om jag nu i morgon bara kan få hjälp med en elak låsning i nacken så är allt toppen!

måndag, augusti 15, 2016

Andra vyer

Igår lämnade jag Största Systern med sambo i nya lägenheten och styrde hem mot radhuset igen. Vi har haft ett par härliga dagar, även om vi slitit tungt med flytten mellan varven. Men får jag bara lite paus då och då, en kopp kaffe och en bulle, ett glas bubbel och god middag så är jag på gott humör. Så skönt också att få rå om bara henne ett slag!
Idag styrde jag, Hjärtat och Lilla Systern kosan mot Västerås. Hon skulle på anställningsintervju och vi tackar inte nej till en utflykt! Mat på en china-restaurang efter intervjun, sen hittade dottern rea-skor och jag hittade ett fik med goda bullar. I kväll har jag gått en lång promenad och bara njutit av en skön kväll, tvättat lite, lagat lite mat och vattnat på altanen. Lugnt. Skönt. Stilla. Gillar det!

fredag, augusti 12, 2016

Sköna dagar

I onsdags jobbade jag ända in i kaklet, kastade mig hem till radhuset och sen ut på en kvällspromenad med Hjärtat. Igår morse vinkade jag "hejdå" till honom och kidsen och styrde kosan mot storstan och träff med Bästa Väninnan. Vi har babblat, bubblat och badat och nu har jag förflyttat mig till en annan del av stan. Stora Systern ska flytta och "flyttgumma" står härmed i pannan på mig resten av helgen. Ser det som en träningspass och egentid med flickebarnet! Over and out! 

tisdag, augusti 09, 2016

Semester i sikte

I många, många år har jag tagit semester de två sista veckorna i augusti för att vara lite support vid skolstarten. Så också i år. Tills jag kom på att jag inte har ett endaste skolbarn att supporta längre eftersom alla kidsen nu slutat skolan. Jag får helt enkelt supporta mig själv, ha sovmorgnar, läsa böcker, låta bli att måla mina fönster och fika bäst jag kan i två veckor. Känns rätt så skönt faktiskt. Ändå. En jobbdag kvar.

måndag, augusti 08, 2016

Velmaja

Den där när man velade en anings för länge, två timmar sisådär, så en tänkbar sista-minuten-resa försvann. Rätt åt mig, jag skulle ju sluta vela.

söndag, augusti 07, 2016

Skönhelg

Den här helgen har jag hängt med alla mina kids och Lila N. Vi började med att inviga utemöblerna i fredags kväll, taccomys en sensommarkväll, lovely!
I går lördag, var vi på stan hela dagen. I fyra dagar är det Å-festival i stan, igår var det dags för drakbåtstävling. Vi slog oss ned på Strömsholmen med fin utsikt! Bästa Mamma med maken kom förbi för att heja på hela gänget och vi var en stor skara. Kidsens kompisar med familjer var också med. Åh, vad jag gillar det! Vi åt, drack och bara var tillsammans.
På kvällen lagade vi mer mat i radhuset, tittade på OS och sen drog ungdomarna ut och jag tittade på en usel film men var för trött för att stänga av.
Idag har vi ätit frukost ute och tänker slappa och bara vara resten av dagen.
Jag har en månads provtid på BookBeat och har laddat ned några böcker. Har bara ett problem, när jag ligger och lyssnar så somnar jag! Även om boken är bra. Eller är den bra då???