måndag, juli 26, 2021

Semestermood still on

Idag går jag in i femte semesterveckan. Vet inte när jag sist var ledig så här länge och kanske är det först nu jag känner mig helt relaxad så hur speedad var jag innan?
Svar: Väldigt. Kände inte riktigt igen mig själv, arg, trött, besviken, stressad och pressad. Låter ju inte som de bästa ingredienserna för ett gott liv.
Just nu inte lika stressad och pressad. Fortfarande besviken över somligt och behöver ta beslut som jag hela tiden skjuter framför mig. Lite av ”en dag i taget” och det går. Liksom dagarna. Blir lätt arg fortfarande över saker jag normalt inte blir arg över. Arg eller ledsen på två röda sekunder. Tror det är hormonellt, klimakterieskrutt. 
Bästa stunderna på dagen är mina simturer på morgnarna, jag kan vara så trött men jag bara kliver upp, klär på mig och tar cykeln och trampar iväg och ner i vattnet. Där vaknar jag till på riktigt och njuter verkligen. Min plan är att liksom förra året bara fortsätta bada, inte låtsas om kallt, regn eller rusk. Just do it! 

Idag har jag varit mammas och Herr Ls personliga IT-person och hjälpt dem reda i abonnemang, routrar och sim-kort. Inte den lättaste plätten men tror att det gick vägen. Använde personlig livlina, Stora Systern som back up. På köpet blev jag bjuden på lunch, mammas goda linsgratäng och till kaffet glutenfri blåbärspaj. Inget vetemjöl i sikte. Har låtit bli vitt mjöl i två månader och tycker att det börjar bli bättre med magen och skoven med ledvärk kanske blivit lite mindre intensiva. Förutom vänster hälsena som krymper varje natt men den rår kanske ingen kost i världen på.

För övrigt har Herr L fortfarande fruktansvärda smärtor i sin rygg och klarar att vara uppe korta stunder preppad med starka smärtstillande tabletter. -5 kg, noll aptit och som en spillra sitt forna jag. Akuten, vårdcentralen, hemmet. Det är hans cirkel just nu. Förra veckans vårdcentralsbesök ledde åtminstone till provtagning och löfte om utredning. För övrigt mer smärtstillande. Ska man skratta eller gråta?  Magnetröntgen tidigast under senare hälften av augusti. Det är långt dit. 



Badvyn. 

3 kommentarer:

  1. Stackars herr L. Känns hopplöst ju! Mamma har haft jätteont i sin rygg. Förra onsdagen fick hon utskrivet morfinplåster. De har inte hjälpt. Idag fick hon dubbel styrka. Hoppas de hjälper. Hon har inte varit ute på tio dagar. Kan inte ligga, knappt sitta. Inte lätt att bli gammal.
    Hoppas du njuter av din sista vecka! Vilket väder du haft!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är besvärligt med smärta!
      Jag har faktiskt en vecka till efter denna … 😊 ja, finväder, hela tiden ☀️

      Radera
    2. Så härligt 🤩
      Nej, smärta är inget vidare för någon.
      Njut varje minut 😎

      Radera