fredag, juli 26, 2024

Våga, våga och vinn

För oss som för alla andra med huslån har det varit och är tufft med höga räntor plus allt annat som blivit dyrare. Vi sitter absolut inte i sjön, och har inget att klaga på men det har gnagt i mig en tid, att banken jag varit kund i över 50 år, tar bättre hand om sina nya kunder än oss gamlingar. Och dessutom, gör stora, hutlösa vinster när småsparare behöver vända på varje krona och kanske inte ens har något att vända på.
När så vår bank deklarerade att rörliga räntan inte skulle sänkas utan kommande sänkning enbart gäller bundna lån, vaknade något i mig. Bottom is nådd, skulle man kunna säga och jag skrev till vår bankman som är en kvinna. Lite Sverker Olsson över det mailet: ”ska det va’ på det här viset”. Ni som vet vad jag menar, ni vet.
Nåväl. Nä. Det skulle ju inte vara på det viset utan i ett huj utökades vår ränterabatt blygsamt. Då blev jag arg över det, att det gick så lätt och skrev igen. Det skulle inte vara på det viset heller utan rabatten sänktes rejält till en (för nu) rimlig nivå. Hej och hå, vad bankerna hittar på.
Nu har jag krokarna ute hos ett annat låneinstitut så får vi se vart vi hamnar. Helt plötsligt har jag hittat kraft att gå in i förhandlingar, göra saker och baka ut några gamla surdegar. Semester va. Tid att landa och känna efter vad jag vill. Jag har en svår grej framför mig, det vet jag bestämt men tar en dag i taget med liiite billigare lån åtminstone.
Bra där, Cina!!!!
Idag åker vi till Nynäshamn, Hjärtat och jag. Ett besök där varje sommar, det är sen gammalt och idag är det dags. Sommartider hejhej!


3 kommentarer:

  1. Man blir ju förbannad. Sitter man bara snällt i båten så händer det inget, men några mejl kan göra skillnad.
    Grattis till lyckad förhandling🤗
    Hoppas ni får det trevligt i Nynäshamn! Eval8

    SvaraRadera
  2. Ledsnade också på de stora bankerna för några år sen (för oss Swedbank), så vi flyttade lån till Landshypotek och allt annat som inte är lån flyttade vi till Länsförsäkringar Bank. Även de stora men har ett annat tänk än de andra bank-jättarna. Kan rekommenderas!!

    SvaraRadera
  3. De där sakerna: Sinnessjukt jobbiga att ta tag i. BRA JOBBAT!

    SvaraRadera