torsdag, juni 12, 2014

Inget är som sommarlovet………..

Att få sommarlov har varit för min kids lite som att delta i ett koutsläpp.
Plötsligt öppnades dörren till ljusa, härliga sommardagarnätter och likt ystra kalvar skuttade de iväg på vingliga ben åt alla håll och kanter.
Pust. Kan. Man. Säga. När. Man. Jobbar.
Likt en vallhund for mamman efter och försökte fösa ihop sina telningar.
Jorr´å. Trägen vinner och kanske såg både Lilla Systern och Store Broren lite förvånade ut när mamman dök upp på en fest mitt i natten just för att kolla läget.
Eller.
Kollade om de levde överhuvudtaget eftersom deras mobiler drabbats av total radioskugga. Tillfälligtvis.
Nu skulle Store Broren inte alls befinna sig där överhuvudtaget, han hade annonserat sin bortavaro till en helt annan plats men si, likt en kalv på grönbete hade han skuttat cyklat 1,5 mil och befann sig nära sin syster. Vilket i och för sig är väldigt glädjande för de har inte alltid varit så kontanta med varandra. Om man säger så.
"Hur kunde du veta"? undrade kidsen så klart.
Ja. Hur kunde jag veta?
De tyckte naturligtvis inte att jag behövde dyka upp överhuvudtaget. Någonsin. Någonstanstans.
Jag hoppas att sommarlovsinskolningen är över nu. De har tränat på att äta kebabtallrik, hämt-kinamat och annan färdigtmat så det ligger som en dimma av matos i radhuset, druckit direkt ur mjölkpaketet, sovit på dagarna, varit VÄLDIGT vakna på nätterna, varit på en miljon ställen de inte brukar vara på, poppat ett ton popcorn, kört slut på kolsyretuben i sodastream-apparaten, varit på fest, drällt i soffan m m.
Skolan slutade förra torsdagen. Alltså har det gått en vecka. Tio kvar. (oceaner med tid)
Från och med idag väntar andra tider. Även jag har sommarlov. (fyra veckor)
Därför knackades det på sovrumsdörrar klockan tio i förmiddags. Näringsriktig frukost på bordet. Sol ute och fågelkvitter. (märks tydligt om man drar upp persiennerna och öppnar altandörren, ny erfarenhet för de små liven…...). Glad och ledig mamma, en tonårings önskedröm……...

4 kommentarer:

 1. Haha, know the feeling! Men jag skulle aldrig få upp dem tio på morgonen. No way.

  SvaraRadera
 2. I will not….: Alltså, knacka på dörr är inte lika med att få upp dem! Dottern ja. Sonen nej. Lagom till lunch tyckte han att det var dags att vakna!

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får lite tid med semester både med och utan ungdomarna. Lite hemester är ju skönt, men lite luft under vingarna är ju också rätt så underbart. Ha en skön sommar Cina. Det är du värd.

  SvaraRadera
 4. Jadu... Vilken glädje för dem att ha mamma hemma nu ;)
  När ger ni er iväg?

  SvaraRadera