onsdag, juni 25, 2014

Semesterstress

Det blev ju midsommar i Danmark också! Molnen hopade sig, det blåste som 17 men däremellan sken solen och vi kunde både äta och fika ute. Trevligt!
Sen städade vi Långa Huset så det sken, kom på att Hjärtat är en jäkel inte bara på att diska utan även att tvätta fönster. Ja. Man skulle putsa fönster. Först tyckte jag det lät skrutt, men sen förstod jag varför. Sanden. All den här sanden som blåste omkring och fastnade på fönstren. Och som sagt, det fixade han galant.
På lördagen styrde vi kosan hemåt till Hjärtat och allt gick bra. Somnade som en stock och på söndagen återförenades jag med radhuset, kidsen och katten.
I måndags låg jag däckad i migrän på förmiddagen, tog mig ändå tur och retur Stockholm på seneftermiddagen för att lämna Stora Syster och prylar. Fick med mig ett lass tillbaka. Suck. Barnen flyttar hemifrån, när flyttar sakerna hemifrån??? Byrån ligger fortfarande kvar i bilen……. 
I går sanerade storstädade jag radhuset. Enda gången jag gick utanför radhuset var en sen tur till ICA och tillbaka, Store Broren hade snytit slut på 185 meter toapapper så jag akuthandlade nytt. OCH pappersnäsdukar till unge herrn.
Idag funderar jag på varför jag känner mig så vansinnigt stressad så fort jag kommer hem.
Kanske för att allt ramlar över mig igen?
Grejer, det är grejer överallt.
Trasiga glödlampor, gnissliga dörrar, läckande kranar. Enkla grejer men de stör. 
En Ipad har kraschat glas som skulle fixats, dock inte av mig men är inte fixad.
Sjukgymnast, det ska beställas tid till sjukgymnast. Inte gjort. Båda kidsen behöver.
Lilla Systerns höfter värker, varför kommer de inte på vad det är?
Store Bror är däckad i sommarförkylning, tänk om han inte kan åka till Partille? Enda inplanerade aktiviteten i sommar.
Det är åtta veckor kvar på sommarlovet. 
Försöker verkligen hitta det där lugnet som jag hade i Danmark. 
Nähädå. Här skenar tankarna som besatta åt alla möjliga håll och jag tycker att jag kan ge begreppet "spretig" ett fejs. 
Nåväl. Idag skiner solen. Det är bra. 


4 kommentarer:

 1. Det är konstigt så fort allt blir som vanligt igen!
  Jadu, när flyttar möblerna ut? Det kan man verkligen undra. Vi har ett rum i källaren, med Yngstas och Mellans saker. Eftersom Mellan aldrig kommer hit, så kan man ju undra hur mycket av det som ligger här, som hon vet att hon har???
  Hur länge till är ni lediga? Mer inplanerat?

  SvaraRadera
 2. Ezter: Har funderat på lagerhyra. Faktiskt! Hjärtat jobbar redan, bara ledig en vecka. Jag har tolv dagar kvar idag…….. Inget mer inplanerat. Bara softa på hemmaplan. Är planen. So far.

  SvaraRadera
 3. Softa massor Cina. Andas i lugn takt så att du hittar ork, lugn och kraft att lösa det som är viktigt och strunta i resten. Kraam

  SvaraRadera
 4. Det är nästan fascinerande hur fort man ramlar in i sina mönster så fort man sätter foten innanför dörren. Hur mycket man än tänker på att man inte ska göra det. Men också svårt att veta alternativen. Allt det där måste ju fixas. Och oron kan man ju inte bara trolla bort. Hoppas du får fler motorcykelturer och kan slappna av.

  SvaraRadera