fredag, november 26, 2021

Pensionärsfredag

Dagen idag har varit en mycket lugn dag. Jag sov till halv nio, åt frukost och åkte till simhallen. Omvänd ordning idag utan simkompis. Efter badet gjorde jag lite ärenden, handlade amaryllisar, hyacinter och ljus. Var en sväng till Retuna och fyndade en avlång brödform för 20kr.
”Åh”, sa kassörskan. ”Ska du baka?”
”Nej, här ska planteras hyacinter på rad”.
Hon blev väldigt glad för det tipset och skulle raskt handla de återstående två till sig själv.
Se där. Ett återbrukartips.
Jag hittade en ny ljusstake till köksfönstret också. Har letat efter en med lite högre fot och voilà, den stod på Retuna och väntade på mig. 50 pengar för den och jag var nöjd.
Drog sen vidare till ”hästaffären” där jag skulle byta ett par ridvantar och passade på att titta på en ny ridjacka. Jag köpte en förra året men den har blivit för stor upptäckte jag på förra ridlektionen och en varm ridjacka går åt. Hittade ingen jag ville ha, eller det gjorde jag men tyckte den var lite dyr. Suger på den karamellen ett tag. Kanske tomten hör mig????
Eftermiddagen ägnade jag åt att beställa fotobok på nätet men under tiden jag höll på, det tog sin tid, höjdes priset 100 kr. Mycket mystiskt och jag struntade i det, surt efter att ha ägnat en mycket lång stund åt det. Jag hängde upp julgardiner i köket  istället och installerade nya ljusstaken
En mycket lugn fredag, helt i min smak. Detta behövde jag. 


Nya ljusstaken. En tung sak i trä. 



En pyntad brödform.



En planterad amaryllis. Julkoftan är på. 

1 kommentar: