tisdag, april 22, 2014

Hej vardag!

I onsdags, låter vansinnigt länge sedan, tog jag, Lilla Systern och Hjärtat röda bilen och for till Tyskland. Via Hälsingborg/Helsingör tog vi oss första dagen till Lübeck och övernattade där. En himla mysig stad!
Jag hade bokat hotellet lite hipp som happ och vi blev positivt överraskade. Att hotellet låg i innerstadt visst vi ju och det var verkligen fräscht, fint och trevligt på alla sätt. Lilla Systern fick eget rum i rummet och balkongen vette mot en mysig bakgård. Bra frukost och trevlig service. Bra hipp-som-happat med andra ord!
Torsdagen ägnade vi åt shopping. Lilla Systern har svart bälte i nämnda "sport", denna dag inget undantag. Vi kunde sen sitta ute och äta lunch och ville sitta länge och bara njuta men det var ett par affärer som inte hunnits med så……..
Framåt kvällen rattade vi vidare mot Hamburg och Lilla Systerns kompis som väntade. Med gps.en i högsta hugg letade vi oss fram till rätt adress, lämnade av flickebarnet och sen tog Hjärtat och jag oss vidare till vårt hotell, Radisson Blue. Också en lyckad bokning. Inte klokt vad jag bokar bra!
På långfredagen vaknade vi till ett mulet och grått Hamburg, mellan skurarna kunde vi ändå ta oss ut och utforskade Planten und Blomen, en botanisk trädgård alldeles nära hotellet. Vansinnigt vackert! Jag blir så förundrad över dessa parker i stora städer, man går på trafikerade gator, det är ljud, brus och oväsen, så går man in i en park och ……… tyst och stilla. Fascinerande!
Vi tog oss vidare in mot centrum, inget var öppet förutom restauranger och fik men det gjorde inget. Det fanns så mycket att titta på ändå och till slut fick vi ta oss till hotellet för tant blev trött och behövde vila. Det är minsann jobbigt att resa långt med bil för det har ju inget med åldern att göra.
På kvällen letade vi efter en mysig restaurang, ingen av oss kan ju tyska så vi gick på magkänsla, kändes det bra eller inte? Vi hittade rätt ganska snabbt och beställa mat går ju på alla möjliga språk, gester och vad vet jag? Vi fick det vi beställde och det var vansinnigt gott!
Påskaftons morgon vaknade vi till strålande sol och 18 grader varmt. Härligt!
Det blev shopping, vandra runt i stan och njuta på uteservering. Kunde man ju stå ut med! Kvällen avslutades med middag på strandpromenad mitt i stan och till Hjärtats stora glädje var det paradgata för häftiga bilar precis utanför. Verkade som påskaftons kväll var stora visa-upp-fina-bilen-kväll. Helt ok! Hela tiden kände vi en svag doft av brandrök och tänkte nog att man kanske tände påskbrasor i Tyskland på påskaftonen.
I söndags startade vi tidigt, hämtade upp Lilla Systern igen och letade oss ut ur Hamburg. Det tog kanske ett tag för gps.en kanske inte hittade alla avspärrningar, enkelriktningar och andra hinder så tålamodsmuskeln fick sig en duvning som hette duga men skam den som ger sig och vips, bums, bas, var vi på rätt autobahn. Mot Puttgarden. 
Lilla Systern hade firat påsk på tyskt vis och visst varit och tittat på påskbrasa! 
Ja. Sen åkte vi hela vägen fast åt andra hållet och tretton timmar senare landade vi i radhuset igen. Kanske gjorde kidsen stora ögon när jag packade upp det jag inhandlat i Nivea-väg. Har en hang-up för  deras produkter och det är liksom lite billigare där.
Fast jag kontrade med tre Nutella-burkar á 400 gram som de fick. Ska väl räcka ett tag…..
Fem dagar går fort när man har trevligt.
Idag väntar jobbet igen. 
Men om jag inte har alldeles fel kommer det en klämdag snart. Kanske råkar jag boka något? Var ju ganska bra på det…….4 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni verkar ha haft. Extra kul att hipp som happ modellen fungerade så bra. ;)

    SvaraRadera
  2. Bra ordnat, skulle behöva lite av dina skills.

    SvaraRadera