onsdag, april 23, 2014

Mitt i

Lite ringrostig efter ledigheten känner jag mig allt. Det var svårt att komma igång på jobbet igen, på kvällen hade jag ett möte med samfällighetsstyrelsen här hemma och jag hade svårt att koncentrera mig. Halva jag var nog kvar i Hamburg, i botaniska trädgården, under nästan-blommande kastanjeträdet o s v.
Är väl i och för sig ett gott tecken, att kunna slappna av är ju grejen.
Sonens praktik rullar på. Tre dagar i veckan. Sen har fiskesäsongen kommit igång så jag ser mest spår av honom, fiskerullar, spön, drag och lite annat smått och gott blandat med handbollstrunkar, svettiga sockar och bollar med handbollsklister på.
Gott så. Ungen är vid gott mod och mår bra. Det har varit en lång resa hit, vi njuter av vareviga sekund!
Lilla Systerns praktik går det dock sämre med. 1 veckas praktik står på agendan och det hittas inga platser. Salongerna tar inte emot och jag förstår inte systemet. Det bygger på praktik och på-plats-lärande, de som redan kan, är färdiga och etablerade tar inte emot de grönaste.
Hm. Det där tål att fundera på!
Skolan har nu lovat att hjälpa till nu, det är banne mig inte lätt för en 16-åring att gå runt och bli nobbad överallt. Hon har lagt ned sin själ och hjärta på CV.t, det är verkligen bra skrivet. Nästa vecka drar det igång så vi håller tummarna att det löser sig snabbt nu!
Överallt lyser solen! Som man har längtat!

3 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att det också löser sig.

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna!
  Så skönt ni verkar ha haft det, det kan man inte säga om vår påsk! Läs hos mig så ser du! Suck, säger jag bara och ikväll känner jag att jag kommer att gråta. Länge...Har hållit masken länge nog nu :)

  SvaraRadera
 3. Här i stan finns det en butik som jobbar mycket med elever. Vilket gör att man kan få billig klippning och färgning av eleverna. Varför kan de inte göra så i E-tuna? Hoppas det löser sig. Minns när dottern skulle ha tre månaders praktik. Det slutade med att hon fick flytta ner till oss för att göra sin praktik i Järna.

  SvaraRadera