söndag, oktober 26, 2014

Sköna söndag

Dagen idag har varit en skön dag. So far. Sovmorgon, vaknade utan migränkänning, långfrukost och så en tur till Katrineholm med Hjärtat. Bara för att. Jag ville fota lite och Hjärtat gillar att åka bil. Bra kombo precis idag.
På vägen fick jag dessutom goda nyheter rörande sonen. Laget fick storstryk igår, Ystad piskade de unga grabbarna och visade var skåpet ska stå i Allsvenskan men sonen gjorde en bra match. Fick goda omdömen och gjorde sina första mål på den här nivån. Bra så. Mammahjärtat svämmar över. Han kämpar på, Store Broren!
I Katrineholm åkte vi till Stora Djulö Herrgård, fikade och promenerade runt i omgivningarna. Fantastiskt vackert fast det regnade mest hela tiden. Jag gillar ju hösten oavsett väder och tycker att allt är så fint, lugnt, kravlöst och tja. Jag bara är.
På hemvägen stannade vi vid Elgiganten och jag handlade nytt munstycke till dammsugaren. Det gamla har tagit slut och kidsen klagar över att det är svårt att dammsuga när det bara krånglar, ramlar isär och trasslar sig. Så kan vi ju inte ha det så man kan väl säga att dammsugarmunstycket är en present till kidsen????
Sen tvättade vi min bil, både invändigt och utvändigt och den lilla pärlan blev som ny. Ja. Bilen går bra!

Bakad potatis stod på menyn efter det och nu orkar jag inget mer. Mer än att hänga i soffan. Because I´m worth it!

Stora Djulö Herrgård i Katrineholm. Fint här!

Lusthuset med utsikt över Djulösjön.

En öde badplats känns verkligen öde! Men rutschkanan lyste upp tillvaron.
I vassen. En "cigarr" aka kaveldun. Om man tar in sådana och de torkar,
kan det hända att det säger "poff" och så har man kaveldun i hela rummet…...

4 kommentarer:

 1. De blir säkert överlyckliga över en så fin present ;)
  Glad för Store broren, som gjort mål. Lille gubben har blivit en stor karl... Ser ju honom som en liten go parvel :)

  SvaraRadera
 2. Ezter: Stor karl är han….. 1.87 och modiga kilon som bara är muskler. Kan hända att han flyttar på sin mamma när hon står i vägen. …. Vi får se om de blir glada över presenten…. ;)

  SvaraRadera
 3. Men bilderna! Dem såg jag inte innan! Så fina!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter. Både med er utflykt och sonens framgångar i laget. Man blir så glad när det går bra för "ungarna". De var säkert värda ett nytt dammsugarmunstycke....:-)

  SvaraRadera