lördag, september 21, 2019

En fixardag

I morse gick vi upp tidigt för att åka till Hjärtats hus. Han tog bilen, jag cyklade. Cykelbanan går förbi mitt gamlagamla hus, där jag bodde med mina föräldrar och därefter med exmaken och kidsen. Vi gör så ibland kidsen och jag, tar en sväng förbi det för att titta till det. Mina föräldrar köpte det nytt 1973 och vi köpte det av min pappa 1994. En annan tid. Nåväl. Idag susade jag bara förbi.
Hos Hjärtat skulle jag fixa på tomten. Han får förlåta men jag var HUR oinspirerad som helst. Jag är liksom klar med husfix och vill bara ägna mig åt det lilla rosa huset. Vårt. Egna. Men men. Jag gjorde fint i rabatterna, klippte lite på buskar och sen behövde jag åka hem. Dricka kaffe vid dammen, rensa lite i våra egna rabatter inför hösten. Det blir knasigt för mig, jag som är en person som så gärna hugger i och fixar, hjälper till. Men eftersom jag beställde flyttfirma och flyttstäd till mig själv så hade jag aviserat att jag var noll benägen att hjälpa till med hans hus. Och han är helt med på det men det blir skevt i mig ändå. Det behöver jag jobba med.
Idag är en finfin dag. Solen skiner, dammen porlar, katten stryker omkring mig och jag har pratat med Stora Systern en sväng. Längtar ihjäl mig ibland! Nu är ju Stockholm inte så långt bort men den här våren, sommaren, början på hösten ..... nu måste det bli lugnt!Från och med tisdag har vi bara ett hus. Bara en sån sak! Längtar!

1 kommentar:

  1. Åh, så skönt att få lämna bort allt gammalt!
    Visst har vädret varit fantastiskt idag! Vi slet med att tvätta och riva tält, nu är vi möra båda två. Knappt rörliga...
    Hoppas du får en lugn fin söndag😘

    SvaraRadera