torsdag, maj 19, 2022

Röntgen, prat och stillhet

Denna vecka har gått fort, jag har, när jag inte jobbar, grejat i trädgården. Det är terapi för mig, att gräva, plantera, planera, flytta om, njuta, sitta och bara titta, lyssna på fontänen. Ligger ofta och vilar i uterummet med skjutdörrarna vidöppna, är det kyligt är jag under en filt och gasolkaminen har jag använt någon kylig kväll. 
I tisdags åkte jag till Katrineholm för att röntga mitt huvud, det ingår i min migränutredning. Hjärtat skjutsade mig och det var skönt, det blev fördröjt p g a ett akutfall och det är ju alltid trist att vänta ensam. Efter undersökningen åkte vi till Stora Djulö Herrgård och fikade. Där är fint, vi satt i solen, i lä alldeles vid vattnet och det var skönt. 
Hela veckan har jag varit superkänslig för ljud. Inte så skönt. På fiket höll jag nästan på att bryta ihop en stund bara för att folk pratade så högt och det var musik i bakgrunden. På jobbet, i affären, på tv, trafiken. Alla ljud blir jobbiga ibland och jag blir irriterad och stressad. Lösningen är hörselproppar och hörselkåpor. På jobbet har jag mina Skype-lurar på i stort sett hela tiden, även när jag jobbar hemma. Det dämpar och retar inte hjärnan fullt så mycket som utan. Svårt att förklara men det är som om det inte finns något filter och allt går rakt in, osorterat. Det blir en hel del under en dag. Sen går det över och jag kan inte förklara när eller varför. Men jag uppskattar tystnad väldigt, väldigt mycket. 

I morgon är jag ledig och ska åka till mamma med lite blommor och äta lunch. Kan hända att det slinker ned en rabarberpaj, det är ju lite säsong för det och kul att göra. Enkelt och fort. 



Utsikten vid fiket. Njutbart.



Här kan en sitta med en kopp kaffe och lyssna på fontänen. Skönt ljud.



En dahliarabatt på gång … man kan ju alltid drömma om prunkande blomning och väldoft. Vägen dit är hårt jobb, jag behöver inte gå till gymet just idag …. 

1 kommentar:

  1. Det låter som en bra plan med rabarberpaj.
    Vid morgonbadet idag hade vi sällskap av en radioreporter, så vi var i direktsändning…
    Trevlig helg!

    SvaraRadera