fredag, december 15, 2023

Varma tankar och tända ljus

Just nu präglas livet av sjukdomar och död bland nära, kära och vänner. Och så är det snart jul. Kontraster. Navigerar så gott det går mellan känslor, jobb, ta hand om andra, tanka själv och tänka varma tankar.
På jobbet har jag hjälp att hålla arbetsbördan på en rimlig nivå just nu och i veckan var jag på jul-konsert i Stockholm, Tog tåget fram och tillbaka och det funkade finfint.
Igår hade vi planeringsdag heldag, i det program jag arbetar i och den avslutades med after work. Jag hade bokat aw.n och då, för några veckor sedan, kändes restaurangnamnet, Kalas, passande som avslutning på den här höstens arbete. Jag är inte så kalasig för tillfället men hängde på och det blev trevligt och gott. 
Idag är jag ledig. Inget morgonsim, kompisen är i London på resa men jag tar en simtur mitt på dagen och på vägen hälsar jag på mammas grav och tänder ljus. Inköp av födelsedagspresent till 10-åring och hyacinter till jul. Kanske slår jag till med en julgran till uterummet? 
I alla fulla fall krävfa vilken liten utflykt som helst, spikskor. Det är HALT i hela stan, braskande rubriker då kommunen inte ödslat ett endaste litet sandkorn eller trottoarskottning någonstans. Som vanligt vet ingen vems felet är eller var ”Någon” håller hus som skulle kunna ta tag i saken. Under tiden råder bråda tider på ortopedmottagningen och de av mina vänner som jobbar där och som gipstekniker har fullt upp. 
Jag vet att vi har tö-salt hemma i alla fall, väldigt effektivt, lite ”sopa för egen dörr” och inte riskera brutna ben för dem som ska stappla in till oss. Lång grusgång, nu sandad och saltat trapp! Bra så.



En bild från Stockholm i tisdags.

1 kommentar:

  1. Lite samma här. Inga döda än, men sjuka. Rejält sjuka. Tråkigt.
    Denna helgen bor vi hos B1 och B3. Vi skulle varit hos oss, men B1 jobbar i morgon. Helgjobb på äldreboende.
    Inför julen har vi inte förberett något. Jo, julklapparna, utom till B3. Får se om vi kan få till det nu i helgen.
    Trevlig helg! Eval8

    SvaraRadera