torsdag, november 27, 2008

Snart tändas 1000 juleljus!

"Julen är här"...... "Jingle Bells"..... "Stilla natt, heliga natt"..... Vi har förärats dessa och ett antal andra julsånger ett bra tag nu. Lilla Syster spelar nämligen blockflöjt, inne på tredje året, och ska i vanlig ordning vara med på musikskolans julkonsert. Hon har tränat envist och flitigt och matlagningen har alltså skötts till sköna toner. Nåja, en och annan gång har väl blockflöjten tagit sig andra irrfärder bland noterna än vad Lilla Syster har tänkt, men på det hela taget är det väldigt vackert. Och lite tjatigt. Men traditioner är ju traditioner och det skulle ju kännas oerhört konstigt om hon så här års spelade "Nu grönskar det" och "Fjäril vingad " t ex. Men t o m Lilla Syster har uttalat det så jag är inte elak på något sätt. Nope. Hon tränar på. Och jag hejar på. I helgen tänkte vi julpynta. Eller jag, tänkte julpynta. Är det inte lika bra att få det gjort? Så man hinner njuta av doften av nejlikor i apelsin, kanelstänger och värmeljus bland kaffebönor? Damma av glöggrytan och komma ihåg att köpa mandel och russin. Check. Baka lussebullar. Check. Baka pepparkakor. Check. Ta fram adventsljustaken. Check. Köpa nya lampor till den, säkert! Check. Några julklappar har jag redan köpt. Korsitaketcheck. Det är väl så jag tänker mig JULEN. Så, tidningars julbilagor göra sig icke besvär i mitt hus. Jag SKA stå emot virkade ostgördlar, binda egna kransar (tack Y för att du förärat mig en), vikta glitteränglar och allsköns krångelmojsiga recept. Nä, tacka vet jag Mor Annas pepparkakor med ädelost på tub. Anna Skippers mardröm men hon är inte heller välkommen så här före jul. Jag vill verkligen vänta i lugn och ro på julen och provsmaka vad jag vill. Jag tror och tycker att det vore mer lämpligt om hon dök upp i januari eller så................ Men, känner jag mig rätt och det borde jag väl göra så här pass långt i livet, kommer jag att drabbas av ANINGEN julhysteri. Bara en aning. Men jag VILL verkligen ha det lugnt och skönt ha tid att umgås med vänner, dricka glögg och prova några nya snittar från recept i Buf....... i skenet av mina handstö... lju.... Ja, så lätt är det. Att halka in i bilden från något glättigt julmagasin. Men, friends. Ni är SÅ välkomna att dricka glögg! Jag kan inte lova annat än burkpepparkakor med ovan nämnda tubost. Men man vet aldrig! Lugn o ro var det.....

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Tänkte när jag såg dina vackra bilder på Facebook att "hon borde ha en blogg" och minsann, det hade du. Kul! Läggs härmed till i min RSS-läsare.

    SvaraRadera
  2. Åh, min första kommentar! Jag bockar och bugar, häftigt! Very welcome! Tack för komplimang om bilderna, jag älskar att ta kort, att måla och skriva..... Och så jobbar jag på IT-avdelning. SÅ det kan bli!

    SvaraRadera