söndag, mars 06, 2016

För jag råkar så bra!

Förkylningen är envis och vill inte ge sig. Febern kommer och går, det gör ont att hosta och idag sprängvärker det i bröstet. Intet bra. Inte är det särskilt humörhöjande heller. Har inte orkat pallra mig ur morgonrocken än utan sitter lite vissen i soffan. Igår var dagens höjdpunkt att hämta Stora Systern vid tåget och åka och fika med henne och Hjärtat. Idag är hon iväg och sjunger på ett dop, hon har tränat hela förmiddagen och sköna toner har klingat i radhuset!
Under tiden har jag "råkat" boka en semesterlägenhet i Kroatien. Bra råkat av mig tycker jag då det var boka-tidigt-rabatt. Först var jag stensur för mitt drömhus hann bli uppbokat. Det var naturligtvis inte mitt fel utan någon annan som hade beslutsångest. Pah! (säger hon som har detta som ständigt tillstånd men nu var det ju inte jag som velade .....).
Jag hade liksom redan flyttat in i det där huset, lagt böckerna på nattduksbordet, hängt hoj-kläderna i fina hallen och slängt mig på terassen. Eller inte. Vi fick börja om.
Nåväl. I morse hittades det en annan lägenhet och jag slog till direkt. Sagt och bokat. Markplan, egen terass med utsikt över trädgård och pool.
"300 m till havet, 5 km till Pula, 5 till nationalparken Brijuni, man kan hyra cyklar och du kommer kunna ha ögonkontakt med hojen från lägenheten"!!!!! Så sålde jag in det till Hjärtat och om det var det där med hojen eller havet ..... inte en aning! Klappat och klart är det. Känns skönt att tänka på när det vår-skaver överallt. Andra tider kommer!

Om allt går som det ska så kommer jag att sitta på den här altanen och dricka kaffe i sommar. Eller en campari. Vi får se ..... (Bild lånad från nätet, Interhome)

1 kommentar: