fredag, augusti 22, 2014

Lyxtillvaro

När jag läste in gymnasieämnen på KomVux för sisådär 14 år sedan (hjälp vad tiden rinner iväg…) läste jag bland annat samhällskunskap. Jag var då vid pass 38 och fyrabarnsmamma. Minstingen var 3 år. Jag var äldst i klassen. Vid en av de första lektionerna skulle vi berätta för varandra vad lyx var. Vi fick först skriva ned det på en lapp för oss själva, sedan skulle vi redovisa för varandra vad vi skrivit. Det var drömmar om fina bilar, pampiga hus, att gifta sig rikt, vara ekonomisk oberoende, pälsar, glitter och glamour, att äga en travhäst och en hel del annat.
Jag var näst sist och ville nästan inte säga vad det stod på min lapp:
"Att äta frukost alldeles ensam, kaffe, yoghurt och ett löskokt ägg. Hinna läsa tidningen".
Jag har kvar lappen!
Varför jag kom att tänka på just den lektionen i morse har jag ingen aning om. Kanske var det för att jag nu för tiden äter ganska många frukostar all by my self och skulle ha tid att läsa tidningen om jag nu hade någon. För övrigt är frukosten densamma: Kaffe, yoghurt och ett löskokt ägg.
Varför ändra på ett vinnande koncept?
Nästkommande vecka kommer jag inte att äta frukost all by my self. Jag kommer att ha Hjärtat vid min sida och vi kommer äta frukost på en balkong och spana in Medelhavet. DET känns lyxigt!
Over and out!5 kommentarer:

 1. Härligt!
  Det unnar jag dig.
  Hälsa medelhavet från mig, vi saknar varandra ibland....

  Markattan

  SvaraRadera
 2. Lyxa å det grövsta, hälsar jag från Smultronstället :)

  SvaraRadera
 3. Fy satan vad skönt! Ni behöver inte ha med en piccolo som bär era väskor? Ni behöver inte betala lön, det räcker med en flygbiljett och ett hotellrum.

  SvaraRadera
 4. Ha det så lyxigt med Älsklingen. Det fanns en tid när min högsta önskan var att få sova ensam. Det blev nämligen lite trångt i min säng med två barn och en katt. Som för de flesta småbarnsföräldrar....:-)

  SvaraRadera