måndag, mars 02, 2015

Utmattningsmetoder

Jag ska jobba kväll och har därför ledig förmiddag. Alla "borde" och "måste" ramlar som vanligt över mig men jag orkar inte ta tag i det riktigt. Mer än att jag gick upp tidigt och skjutsade Lilla Systern till en jobbintervju och sen åkte tillbaka till sängen. Åt frukost och har tittat på House of Cards. Har ringt F-kassan angående det läkarintyg som ska bifogas ansökan om aktivitetsersättning och blir så himla trött. Jag fick ringa vårdcentralen och be om läkarintyg men de hänvisade tillbaka till F-kassan som ska begära ett underlag själva, Läkarutlåtande om hälsotillstånd. Om ansökan inte kommer från dem får jag pynta 675 riksdaler. Ett läkarintyg är ju inget man begär för nöjes skull direkt så jag ringde tillbaka till F-kassan och nu ska en handläggare bedöma om de eller jag/vi ska begära ett intyg.
I ansökan står det "läkarintyg" men det heter "Läkarutlåtande om hälsotillstånd" och är helt olika intyg enligt sjuksköterskan på vårdcentralen.
Är det konstigt att man blir trött?
Varje eviga gång jag pratat med försäkringskassan är jag mentalt dränerad och blir ledsen. Varje gång. Jag försöker stålsätta mig men det går bara inte. Så många samtal, så mycket energi som det går åt att bara reda ordning på saker och ting. Jag vet ju att det ordnar sig till slut. Men innan "till slut" kommer är jag helt slut.
Så.
Jag orkar inte handla, tvätta, städa, träna, pynta eller gå ut och möta våren. Jag orkar ligga i sängen och titta på House of Cards.

(naturligtvis beroende på att just de här telefonsamtalen inte är samtal nr tre eller fyra. Utan kanske snarare 3014 och 3015 genom åren. Så man kanske blir lite trött till slut. Telefontrött. Eller nåt).

4 kommentarer:

  1. Alla samtal med F-kassan är knäckande! En stor del av min sjukperiod är F-kassans fel. Hade de bemött en respektfullt så tror jag man blir frisk fortare. Istället blev man psykiskt sjuk av mobbning!
    Hoppas verkligen det reder sig med alla samtal! Tänker på dig! Största kramen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jobbigt när man är mitt i det! Det reder sig, det är jag övertygad om. Till slut..... Kram!

      Radera
  2. Ibland är det så jäkla skönt att bara lägga sig och dumglo på en tv-serie. Sugas in i den och slippa tänka på något annat. Den andra skiten finns ju kvar, behöver inte göras just idag. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fantastiskt skönt! Har gjort likadant idag..... Kram!!!

      Radera