torsdag, april 07, 2016

Det heliga fredagsmyset

Om man med mindfulness kan mena "ligga som en boll under en filt i soffan och sova sig igenom repris av Kalla fakta och andra samhällsupplysande program" så ägnade jag mig åt mindfulness igår.
Sen fick jag nog av soffan, tog en promenad och på hemvägen slank jag in till Lilla N som bjöd på kaffe. Nåväl. Svärsonen bjöd på kaffe. Tillbringade en timme eller två med de herrarna innan jag åkte och tvättade bilen. Av yogan och rensa avlopp blev alltså intet. Kände att det hastigt påflugna tvätta-bilen-behovet nog uppkom p g a det tråkiga med att rensa just avlopp.
Idag kommer jag inte undan längre. Det är ju trevligt att kunna duscha utan att stå i fotbad.
Resten av dagen ska ägnas åt fredagskänsla har jag bestämt. Jag tänker INTE låta mig skakas om utav det faktum att någon nära mig inte tycker det är så viktigt med fredagsmysmat utan har föreslagit gulaschsoppa på burk "för det går ju så fort och smidigt"  och finns hemma där mat är tänkt att intagas ......
Majj gådd!
Om det så finns gulaschsoppa på burk till fjorton kompanier kommer jag inte att äta det en fredagskväll. Mina fredagsmysceller protesterar hej vilt.
Var är biffen, de ugnsrostade grönsakerna, den hemgjord aiolin, den värmda vitlöksbaguetten och det röda vinet?????? Och den mörka chokladbiten till espresson efter maten?
Jag bara frågar.
Gulaschsoppa. En fredag.
Hmpffff.

4 kommentarer:

 1. Hahaha! Håller med för det mesta! Men våra husvagnsfredagar lär bli sådana nu när Maken slutar 16... Antingen äta hemma innan man kör, eller nåt snabbt när man är framme. Men det kan ju vara hemlagat och gott ändå ;)Ikväll har vi dock bestämt att gå ner på Hamnkrogen efter att vi satt igång värmen. Smart, tycker jag, så slipper vi sitta och frysa! Ha en fin helg, utan gulaschsoppa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hamnkrogen! Bästa stället ju för fredagsmaten. Skulle lätt bli en vana! Hoppas ni får mysig helg!

   Radera
 2. haha, I love you! Med humor kommer man långt, fotbad i duschen eller ej :))))

  SvaraRadera