tisdag, april 12, 2016

Frågelåda

En utmaning från Ezter att svara på några frågor får inleda den här veckan blir tisdagens frågor och svar. Måndagen bara försvann:
Vilken är din favoritglass?
Citron- hallon- och lakritsglass. Helst laktosfri! Då mår jag bäst.
Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever i ditt drömliv?
Göra mig skuldfri, åka till Australien, skänka en rejäl slant till Autismförbundet och ge resten till mina barn.
Vilken är utan tvekan din bästa tv serie?
Just nu är jag fast i "Scandal" men om jag ska välja någon annan .... Falcon Crest! Jag var helt fast i den serien och följde den slaviskt. 
Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med massa folk och du ingen känner – då det förväntas att man ska vara social ex på en fest/kalas/jobbfest osv
För många år sedan var detta min värsta mardröm, jag förstod inte hur folk gjorde när de minglade. Vad pratade de om? Hur visste de vad de skulle säga? Sen fick jag ett jobb där jag mer eller mindre tvingades lära mig "konsten" att umgås och tja, hur gör jag? Tar ett djupt andetag, försöker vara öppen för någon/några som ser ut att känna som jag, försöker småprata lite, hitta något gemensamt och det brukar lösa sig.
Vad är du nöjdast med med dig själv och varför?
Jamendetvarjujättesvårt ...... Jag är nöjdast med min obändiga tro på det goda hos människor, att allting är möjligt - det är bara olika svårt och att allt löser sig. Det kanske inte blir precis som man tänkt men kan bli bra ändå! Och sen att jag har min humor. Den är min livlina!
Hur länge har du och din man/sambo varit ett par
Jag och Hjärtat, min särbo, har varit tillsammans i tre år. Men vi var ett par för 38 år sedan också, ett år eller så. 
Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller som tar emot?Definiera bråk? Beror helt och hållet vad det beror på. Men om det är något/någon jag kämpar för kan jag definitivt ta fight. Utan tvekan. Sen har jag blivit bättre på att välja "mina krig". Jag har ett hetsigt humör som jag försöker lära mig att tygla. Det går sådär. På plussidan skulle jag sätta att jag inte är långsint, det går fort över och jag kan ändra mig om jag har fel. 
Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg, vad ska finnas med anser du?
Jag har några som jag följer, de är själva kärnan i bloggeriet. Vanligt folk med humor och självinsikt. Det gillar jag! Sedan följer jag några kändisbloggar sporadiskt, mest för att jag förundras över vilka kommentarer de får. En och annan rese- och inredningsblogg kan också få besök ibland. 


Vem är bästa programledaren anser du på tv?, varför?
Kan inte välja en, mina favvisar är ett radarpar: Jenny Strömstedt och Steffo. En kalaskombination!

Har du träffat någon kändis och pratat med & i vilken situation var det då i så fall?En gång i utelivets tidevarv frågade en man mig om jag kunde hjälpa honom att få tag på en taxi. "Närru" svarade jag "det får du fixa själv". Sen såg jag att det var Tommy Körberg. Jag som gillar honom! 
Vilken är den roligaste sporten att utföra eller se på?
Handboll! I alla lägen! När jag var yngre såg jag allt i konståkningsväg, men det har gått över.

1 kommentar:

  1. Hahaha, vilken miss, att nobba Tommy Körberg! Men han kanske blev glad att få en stunds anonymitet?

    SvaraRadera