lördag, juni 20, 2020

Premiär, jordgubbstårta och en dum sten

Mitt i midsommarhelgen. Sol, hissad flagga och blå himmel. I torsdags fyllde Hjärtat år, hip hurra. Tårtkalas i trädgården med nästan alla kidsen och då drabbades Hjärtat av ett njurstensanfall a la fruktansvärt jätteont. Plågsamt att se. Han vankade runt till 01 då hans ömma sambo, Moi, ringde efter ambulans. I dessa Corona-virusets tidevarv fick jag inte följa med utan vackert avvakta hemma. 06.15 hade vården inte tid med honom längre och att detta nu har pågått sedan 5 januari av och till var inte anledning till åtgärd nu heller. Han står i kö för operation och lär få stå kvar där ett tag till. Ett otal akuten-besök har det blivit, smärtstillande och så hem igen. Tre röntgensejourer visar att stenen sitter där den sitter. 
Nåväl. Ett något avdankat midsommarfirande p g a detta blev i alla fall lugnt och skönt. Lunch i trädgården med några av kidsen med vänner, gitarrspel och sen bokläsning i skuggan när alla gått till sitt. Hjärtat fortsatte sitt vankande .... 
idag är det midsommardagen och flaggan är hissad igen. Fint tycker jag. Innan alla hade vaknat smet jag ner, tog baddräkten och cyklade till sjön. Det tar ca tre minuter. Premiärdoppade mig och satt och njöt i stillhet en stund innan jag cyklade hem för frukost ute i trädgården. 
Lilla och Stora Syster ska på bröllop. Den ena ska sjunga och den andra fixa hår och smink. 
Själv ska resten av dagen gå i sakta mak känner jag. Läsa, kanske bada lite till och bara vara. 

2 kommentarer:

  1. Stackars Hjärtat! Nog borde de kunna skynda på det lite. Här har ambulans tillkallats två gånger på en månad. Ena gången he jag skrivit om, men inte den förra helgen.
    Iaf ska Maken på gastroskopi på onsdag, det gick snabbt, två veckor.
    Vilken mysig midsommar ni trots allt fick. Vi har haft kvavt, åska och regnskurar. Bara vi två. Hemma på altanen. Maken ville vara hemma så så fick det bli. Krama Hjärtat från oss❤️

    SvaraRadera
  2. Så härligt med ett morgondopp! Sånt jag har som målbild inför min flytt.

    SvaraRadera