söndag, juni 28, 2020

Semester. Efterlängtat.

I fredags stämplade jag ut för fyra veckors semester. Helt oplanerade veckor vilket känns lite ovant men faktiskt ganska skönt.
På onsdag ska jag hjälpa Lilla Systern med flytt. Då bär det av från rosa husets gästrum till egen lya. Med balkong. I övrigt 37 kvm. Jag undrar mest var alla kläder och skor ska få plats??? Smink???? 
Men. Inte min huvudvärk. Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma som inte går bananas och föreslår en miljard olika lösningar, tipsar och pushar men hon grejar det utmärkt själv. Har jag märkt. Idag ska hon till Ikea med bästa kompisen och säger att det känns SÅ spännande och roligt. Då vet jag att jag gjort rätt. Jag håller mig i bakgrunden. Att jag blir stressad beror på att jag lyssnar för mycket på mammor och pappor som med liv och lust styr över sina vuxna ungar. Som att de på nytt ska uppleva SIN ungdom. Jo. Vi har några curlers i vår närhet och ibland dras jag med i det. Dumt. Så jag slutar med det.

Igår åkte Hjärtat och jag på utflykt. Läppe strandbad stod på önskelistan. På vägen dit stannade vi vid Julita och en loppis. Fantastiskt ställe och vi shoppade loss. Loppisägaren, en äldre man iklädd visir och plasthandskar (utöver kläder förstås ...) höll sig på avstånd och överallt stod det att man var där på egen risk. Folk höll avstånd ordentligt så det kändes ok.
Jag hittade ett fönster utan glas, en stol utan sits, ett trasigt emaljfat och en bucklig brödform till julens hyacinter. En gammal gjutjärnssoffa blev jag lite kär i, men den var för dyr. Om den är kvar om några veckor kanske man kan pruta lite?????
Sen badade vi en miljard gånger, fikade på Hjälmaregården i prickiga koppar, åkte hem, grillade och satt ute till 23-taget. Grannarna hade party och spelade musik, bra musik, så det var underhållning på kvällskvisten. 23.30 var det kvav lugnt i hela området. Bra ställe det här och tant kunde somna sött. 

Idag ska det rensas hängrännor, klippas gräs, målas en uthusgavel och så bada lite. Än så länge skiner solen!





Loppisfynd som ska piffas lite. Mycket nöjd!

2 kommentarer:

  1. Det låter som att ni har det väldigt bra och mysigt! Ber hon om hjälp, så hjälper du till, det vet hon ju!
    Fina loppisfynd, tur mannen i affären hade även kläder...
    Jag läste halva inlägget på mobilen i helgen, resten nu, när jag hann starta datorn. Blir kris på semestern...
    Njut av er ledighet!

    SvaraRadera