tisdag, augusti 11, 2020

Hormonstorm de luxe

Klimakteriet. Det är ju också ett tillstånd att befinna sig.
Jag känner inte igen mig själv, det är då ett som är säkert. Har provat hormonspray men inte vet jag, tycker inte att det hjälper nämnvärt. Har varit i kontakt med gynekolog som känns tämligen ointresserad. Man ”ska” tydligen må som en irriterad iller, skruttsova, vara ledsen av och till och vara jobbig både för sig själv och omgivningen och lite annat. Men jag vill inte det.
När jag läser artiklar så står det att all behandling ska utvärderas i samråd med gynekolog, att behandling inte ska användas slentrianmässigt, att vid undringar och funderingar ska man ta kontakt.
Jo tjena. Det gäller i alla fall inte här.
Här slängs man ut i ”svall- och dåligt humör havet” och råkar man komma fram till livbojen  på telefontiden mellan 0700-07.30 så borde man köpa en lott för då är det en turdag. Har alltså inte hänt på två månader. 0!! Kontakt. Corona, sommar .... usel timing.

Jag börjar om VARJE dag. Försöker andas, hitta guldstunder, meditera, äta rätt och bra, simma, röra på mig, stå ut  o s v. Jag är lika förbannad i alla fall, åtminstone jämn i humöret ....
Tänker att jag gör mig snart bäst i en koja i skogen. Ensam.

Luttrat Hjärta fick på moppo igår när jag kom hem från jobbet. Han hade städat, tvättat, krattat grusgången och måla på uthuset. Han hade INTE gjort mat .... så det var det som fick mig totalt ur balans. INGEN MAT???? Han hade ätit en sen lunch ..... men det hade INTE jag!!! Och nu var klockan sex.
Alltså, jag försöööööker verkligen. Att inte haka upp mig men jag är som förbytt. På ren svenska: skitjobbigt!
Det var ju bara att värma rester och äta. Ingen big deal, alls. Säg det till mitt system. 

Sen drack vi kaffe i trädgården med hans dotter med sambo. Njöt av den fint krattade grusgången, solen och värmen och jag lyckades känna mig rätt normal en timme eller två. Sen gick jag och la mig, försökte frammana den sköna känslan från helgen och lyckades faktiskt. 1-0 till mig. 

Idag skiner solen, jag cyklade till jobbet, hann inte med morgonbadet så jag tänker mig ett kvällsbad. Hjärtat har förberett middagen, han skickade nyss en bild .... 

1 kommentar:

  1. Försök med en annan gynekolog? Eller prova nån hälsokost? Jag vet inte, märkte inte mycket av klimakteriet. Sur är jag alltid😬
    Stackars Hjärtat som inte lagat mat utöver allt annat han hade gjort😇

    SvaraRadera