fredag, augusti 14, 2020

Impulsköp de luxe

I morse vaknade jag och kände mig nästan inte trött alls. Det var ”lätt” att gå upp. Vafalls? Fredag? Att det var Soligt och varmt på pyjamasrundan till vinbärsbuskarna i trädgården?
Har sen haft en skön känsla hela dagen, skulle kunna säga att jag fattar ingenting men jag drar inga växlar på det utan njuter av den här dagen.
Slutade klockan ett, åkte hem och åt lunch med Hjärtat när han meddelade  att det inte går att laga min cykelväxel längre. Reservdelar har utgått ur sortimentet. What? Efter 28 år?!? Hå hå jaja. 
Då bestämde jag mig. Här och nu skulle jag köpa en cykel.
”Skicka efter en, det blir billigare” tyckte Hjärtat.
”Du kan provköra i affär ....”
Nope.
”Jag vill ha en cykel nu och cykla till badet ikväll”.
Så vi åkte till en cykelaffär, jag tog med mig cykelhjälmen ifall att och jag hittade genast två jag kunde tänka mig. Den ena, den jag föll som en sten för, var rosa. ”Tantmodell”. Breda däck. Bred sadel. För en tantrumpa.
”Den skulle matcha huset” sa jag och försäljerskan såg lite förvirrad ut. Antagligen är det ett ovanligt kriterium för cykelköp, att matcha cykelfärg med husfärg.
Den andra var en smäcker, silvrig, lite sportigare. 7-växlad. Det blev den. Den var skönare och kändes bättre. Så jag fick en cykelkorg till halva priset, betalade många pengar ändå och cyklade hemåt, nöjd och glad.
Kände mig lyxig och är väldigt glad över att ha kunnat köpt en egen, ny cykel! 
På hemvägen cyklade jag inom kyrkogården och hälsade på min fina vän Lena för att säga hej och visa nya cykeln. Så där jag skulle gjort om hon var kvar här på jorden. Jag satt där en stund vid hennes sten innan jag fortsatte hemåt. Jag gör så ibland, svänger in och säger ”hej” eller far förbi och vinkar. Kyrkogården ligger i på vår väg så det blir lite då och då. 
Sen har det gjorts ingenting. Lite dammpyssel, kaffe i trädgården, strax ska jag lägga kött i marinad inför grillning ikväll och sen ska vi cykla och bada. 
So far, so good. Gillar’t!




1 kommentar:

  1. Jag skulle ju provat morgonbad idag. Försov mig till 9! Så det blev inget.
    Grattis till din nya cykel 🚴‍♀️

    SvaraRadera