onsdag, juni 20, 2012

Ännu en dag

Det här ÄR ett stort land. Allt tar tid och även om jag har semester så tränar jag. Mest tålamodsmuskeln.   Fast det var lite ljug. Vi går och går, cirka en mil om dagen så banne mig är det fysisk träning också. Lägg till det att springa ifatt bussar, gå upp och ned för trapporna till Stora Systers lägenhet fyra trappor upp flera gånger om dagen, gå till affären och så ja. Ni fattar va? Detta är icke en latmasksemester.
Men.
Tålamodsmuskeln.
Tränas lämpligen var som helst. Till exempel när bussen inte kommer i utsatt tid. Ingen höjer på ögonbrynen för det inte. Näe. Här kommer bussen när den kommer. För kommer gör den ju. Förr eller senare. Mest senare. Fast hela tiden.
Eller hos biluthyraren. Där "just a moment" drogs ut till en oändlighet och mamman ringde till ensamma-hemma-tonåringar sjutton gånger. Man vill ju inte hamna på nationell TV som oansvarig semesterförälder och lämnat kidsen själva. För här kan man hamna på TV på grund av vad som helst.
Men just ja. Tålamodsmuskeln. Nästan träningsvärk ju.
När så biluthyraren blir klar med alla papper efter en timme uppstod ett litet dilemma.
"VA"???
"Ska vi backa ut bilen härifrån"?
Klart vi skulle. Jag var kartläsare och Stora Syster rattade en Dodge Minivan som hon inte gjort annat. Alla växlar funkade finfint och så hämtade vi upp tonåringarna och drog till Universal Studios där tålamodsmuskeln fick vad den tålde. Mellan 20 och 60 minuter i kö var väl en baggis????? (eller inte). Men amerikanarna är smarta och gör jäääääättelånga "köfållor" så man liksom rör sig hela tiden fast man står i kö. Man märker det knappt. Vips är man framme. Kö och "gratis" motion. Och får åka de mest hisnande åkdon som snurrar hit och som snurrar dit. 3D minsann. Glasögon på. Maj gadd vad vissa mojänger var läskiga men har man gett sig in i leken........
Vi hann med en Studio Tour också. Ett tåg med vagnar som for runt bland olika inspelningsstudios, kulisser och landskap. Hur häftig som helst! Turen tog en timme och den timmen gick så fort, så fort...... Ville se mera ju!
Sen rattade Stora Syster hem i den Kaliforniska sommarnatten och visserligen körde vi "lite" vilse och hamnade i Los Angeles downtown (hoppsan hejsan, vad hände med kartläsaren.....???) men vad tusan?  Vi SÅG ju freewayen hela tiden och till slut så.....tålamodsmuskelträningen har gett lite resultat ...och...... lite spänning förgyller vilken dag som helst!

Här kommer kidsen farandes i en gigantisk flumrider á la Jurassic Park. Utan hjälm och flytväst. Ack ja.........

En familjefavvis....... 

En kall ångfläkt var perfekt i värmen. Lite som att tanka bilen. Sen orkade man en stund till....




3 kommentarer:

  1. OMG!! Vad härligt det låter allt det du får vara med om.
    Ja... kanske inte träningen av tålamodsmuskeln då... fast varför inte! Det är nog nyttigt :)
    Fortsätt ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Den musklen skulle jag också behöva träna. Plus alla andra kroppens muskler ;) Njut på!

    SvaraRadera
  3. Vinkar från min del av the states! :)

    SvaraRadera