måndag, juni 18, 2012

A room with a view

Idag flyttade vi från hotellet till Stora Systers lägenhet. Rumskompisarna, tre andra tjejor, tog sitt pick och pack och flyttade hem till Sverige efter avslutade studier.
Finfint, tänkte vi och kom med vårt pick och pack istället. Fyllde ut rätt bra det med!
Store Bror hade synpunkter på mammans engelska när vi skulle checka ut från hotellet men det tar jag bara med ett "pah"! Här snackas med både språk, armar och ben och huvudsaken är ju att det blir rätt. Om man säger så!
Damen i receptionen hjälpte mig att ringa efter en taxi och nästa gång ska jag be om en glad taxichaufför. Man blir som lite tryggare och gladare själv då tänker jag. Med Stora Systers adress på en lapp, dollars i fickan och solsken i blick stuvade vi så in oss i sura taxichaufförens bil och åkte iväg. Tog cirka fem minuter men nej. I det här landet går man inte omkring med packning om man inte bor på gatan. Vilket väldigt många gör så det blev taxi. Den här gången lyckades jag pricka in hussiffrorna rätt, lite trixigt det där när gatorna är flera mil långa och det är en jäkla skillnad på 3221 eller 2132. Ca nio kilometer närmare bestämt.....
Men man lär sig!
Vi har lärt oss åka buss också! Kors och tvärs åker vi lokalbuss, det går som hejsan. På de här bussarna pratar folk med varandra, man säger "tack för resan" till chauffören och jisses vad mycket olika sorters människor man möter!

Vågor vid Venice Beach

Cykeltur vid Venice

Hade det bara berott på oss hade Sverige vunnit! Oj, vad vi hejade!

Och så en tur till Hollywood! Mamman och alla barnen.

A room with a view! Hit har vi flyttat idag!


4 kommentarer:

  1. Att de är artiga där över har vi lärt oss sedan sambons brorsbarn hälsat på några gånger. Jag trodde mannen i luckan vid pendeltåget skulle ramla av stolen när Nick sa: "Have a nice day" när han gick igenom spärren. Det hade han nog aldrig tidigare blivit tillönskad.

    Have a nice day du också där du är.

    SvaraRadera
  2. Den där utsikten känns ju inte helt fel! Det ser ut som om ni har det riktigt trevligt och sura chaffisar är inget att bry sig om.

    Ett riktigt fint familjeporträtt, så fina allihopa!

    SvaraRadera
  3. Lovely! Jag tyckte också att amerikanerna var otroligt artiga. Härlig utsikt!!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt ni har det och vad fint hon bor! Fäljer hon med hem för gott när ni åker hem? Yngsta trodde det. (Yngsta som just idag skulle med fritids till sk. Djurpark. Bussen går senast 8.30, hon började 8. Vaknade 8.10!!! Hoppas hon hann, tur matsäcken var klar!)

    SvaraRadera