torsdag, juni 21, 2012

Som av hjärtat är fullt

Nåja. Kanske förvånade jag kidsen en smula när jag plötsligt brast ut i gråt där på fina stranden i Malibu. Sån där gråt som man gråter när hjärtat har fått en reva och alla känslor helt plötsligt bara väller över en. Som vågorna i Stilla Havet. Har man inte tassarna ordentligt i botten far man omkull. Starka krafter och man blir helt enkelt överväldigad.
Överväldigad av allt var helt enkelt orsaken till attacken. Men. Kidsen har varit med förr. Kramar sin mamma, någon hivar fram en vattenflaska och en annan hämtar servetter att torka tårarna med. Sen beställs det mackor och sallad som intas på fina stranden och mamman hämtar sig. Tur att man är många!
Ja. Sen satt jag där med solbrillor, solhatt och bara njöt av att finnas till, njöt av det skådespel ett delfinstim bjöd på bland vågorna, att dimman lättat, att bilen går bra och tja. Av allt helt enkelt.
På hemvägen tittade vi på fina hus, fina bilar, fina hus, fina bilar och det är verkligen extra allt av allt. För de som har det bra.
Vi har också sett de som inte har det lika bra. Som står utanför hela systemet och man undrar ju i sitt stilla sinne hur det är möjligt i världens rikaste land. Då har vi ändå bara sett bråkdelar av baksidan. Vi har sett hemlösa, drogpåverkade, drogförsäljning och nog mynnar allt vi ser ut i bra diskussioner med kidsen. Både de stora och små.
Helt klart är vi påverkade av allt vi sett. Hittills.
Halvtid idag. Jag avslutar en ännu fantastisk dag med ett dopp i poolen och hoppas att stortjejerna fixar kvällsmaten idag. Så klart de gör! Nyss hemkomna med matkassar från Ralps så lutar jag mig helt enkelt tillbaka och inväntar signalen på att middagen är klar.

Pacific Highway One på väg till Malibu. Havet. Nära havet hela tiden!
Framme vid fina stranden. Dimman lättade och solen kom fram. En finfin dag.

Havet. Det älskade havet. Vi såg delfiner här, ett helt stim hoppade och busade i vattnet. 


Ja. Där satt jag. Under solhatten och bara tog in allt. 

6 kommentarer:

  1. Mycket att ta in, inte undra på att du blir överväldigad. Du kommer att "leva" länge på den där resan :)
    Bara att se delfiner... det måste vara helt fantastiskt!
    Fortsätt njut av resan och de dina!
    Kram och trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  2. Klart man gråter ibland! Helst när man upplever det fina du gör nu, med de käraste du har. När då man saknar någon, man tyckte hörde till, ja då måste ju tårarna få komma! Men dina barn vet ju att du är glad att vara där med dem :) Midsommarkram till er alla! ♥

    SvaraRadera
  3. Med så underbara ungar måste du vara en mamma utöver de flesta. Det är säkert nyttigt att lätta på trycket någon gång när man blir berörd av starka känslor.
    Ha en underbar midsommar!

    SvaraRadera
  4. Cina, min fina vän. Det är ju det där ljuset mellan himmel och hav som får en att känna så där. Och vilka upplevelser, fina barn och lycka du har. Stor, stor kram till dig och ditt gäng!

    SvaraRadera
  5. Vilken helt fantastisk resa ni verkar ha! Den gör till och med MIG lycklig! :)

    SvaraRadera