tisdag, september 17, 2013

Höströra

Jag är en höstmänniska. Det betyder att jag gillar hösten. Färgerna, dofterna, tända ljus, dricka te, baka äppelpaj, kratta löv, köpa nya höstskor, ta fram skönaste höstkoftan och sen slippa aktivitetsångesten som jag ofta får på sommaren.
Hösten tar jag mig an på lite olika sätt. I söndags drack jag kaffe på en båt, sen låg jag inlindad i ett täcke i hammocken på Hjärtats altan och sov middag. Väldigt skönt. Kan ha att göra med att Hjärtat låg bredvid. Johodå. Man får visst plats två i en hammock. Man klamrar sig. Gärna.
Det är också på hösten jag gillar att städa. Då är det roligt. Har inte en aning om varför men så är det. Kan hända att det målas eller tapetseras om eller hoppas på något annat käckt litet projekt.
Att dansa Zumba till exempel. Ett kul höstprojekt jag precis startat. Eller. Jag hänger med så gott jag kan. Skaka lite här och skaka lite där är inga problem alls. The problem is att få stopp på hela ekipaget i tid. Man vill ju inte skaka i otakt, vara kvar i första låtens takt när andra låten drar igång. O no. Käck, smidig och graciös vill man ju vara. Eller. Jag gör helt enkelt så gott jag kan.
Så. Att dåtiden stör mig, som igår,  passar inte in i mitt höstgillande. Näe. Här vill gillas höst ostört och ohämmat.
Så jag gör´t. Gillar ohämmat fast lite störd.
Visst blev det bättre igår av en hel hög med olika saker, bl a av era fina kommentarer här på bloggen, det är då ett som är sant! Hjärtats hålla-om-kram satt sen som en smäck.
Idag skiner solen och vips, känns det lättare att kunna vara precis här och nu. Så får det bli!

5 kommentarer:

  1. Mohahahha, jag skrattar högt, förstår precis vad du menar med zumban :))

    Jag gillar också hösten, det är min bästa årstid!

    SvaraRadera
  2. Lite av dom där sakerna du räknar upp får mig att instämma att hösten är... ok i alla fall. Men jag föredrar sommaren :)
    Kram och gomorron!

    SvaraRadera
  3. Hösten har absolut sin tjusning och du beskriver den så bra. Att man hellre städar på hösten KAN bero på att man svettas mindre och att det vackra vädret inte drar på samma sätt. Zumba... Lycka till! Jag vågar inte prova. Kram ♥

    SvaraRadera
  4. Zumba ger jag mig inte på, med min kassa ländrygg. Men jag borde kunna skaka loss hemma. Jag är ju ensam många timmar varje dag, nog skulle jag kunna studsa runt här då. Ingen som ser, så det syns ju inte om jag inte håller takten :)
    Njut av hösten, du som gillar den!

    SvaraRadera
  5. Mitt förhållande till hösten är verkligen tveeggat - lite lugnare tempo men jag gillar inte mörkret.
    Visst är det mysigt med tända ljus men även de slocknar ju.
    Någon städnerv är jag inte begåvad med, det kvittar i vilken årstid jag befinner mig i, men för övrigt håller jag med dig - hösten kan vara behaglig.
    Vad härligt att få gunga tillsammans i en hammock - förlåt ni sov visst.
    Här och nu - bra regel att försöka hålla.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera