lördag, september 21, 2013

En ledig lördag

Sovmorgon. Eller möjlighet till sovmorgon. Näe. Vaknade tidigt ändå. Mycket att tänka på. Inte bra. Store Bror gick upp 0730 för att vara på strandstädning med sitt lag 0830. En aktivitet som passade honom och därför gick han upp, var glad och trevlig (nåja, tonåring tidig morgon gubevars....) men ändå. Nu är han där och allt är frid och fröjd.
Vi läste i tidningen om stafetten och jippot på skolan igår. Det som han missade.
"Det hade ingen förklarat" sa han och jag såg att han läste artikeln flera gånger om att skolan har en insamlingskampanj för Världens Barn i två veckor. Jippot igår med maskeradstafett var startskottet.
Nu tror jag att lärarna har berättat men i allmänna ordalag. De har säkert vänt sig till alla elever. Och då är det inte säkert att Store Bror´n är med på att det gäller honom. Också. Och så blir det bara diffust och jobbigt.
"Jag kan vara med nästa år" tyckte han när han läst färdigt i tidningen.
"Det verkade kul".
Japps. Så gör vi!
Gårdagen tillbringade han istället vid fiskestället och drog upp en fin gädda som mormorn ska föräras. Vi har en deal. Han rensar sin fisk själv och jag går till soprummet med renset för det är äckligt där. Synd att jag glömde det igår. Fiskrens luktar inte hallontårta 12 timmar senare.......
Så jag kavlar upp ärmarna nu och fixar det och TÄNKER storstäda radhuset som blivit något eftersatt i alla bröllopsförberedelser och sen gick luften ur mig.... Tänka är också jobbigt.
Hjärtat spelar match idag, pingiskille som han är. Man hejar på avstånd!
Om jag städar eller inte återstår att se. Har en tendens att hitta på alla möjliga projekt och sen blir inget gjort i alla fall. Av det jag tänkt. Jag njuter i alla fall av att vara ledig! Så skönt!!!!!

3 kommentarer:

  1. Städa är betydligt jobbigare än att tänka så frågan är... vad gjorde du?

    SvaraRadera
  2. Städa är tråkigt, det ska man inte göra när det är fint väder. Det säger jag för att jag själv inte orkade städa idag

    SvaraRadera
  3. Städa hinner man alltid göra sen...

    SvaraRadera