lördag, maj 31, 2014

En historielektion

Igår kväll fick jag som sagt för mig att rensa i förrådet i köket. Det där som funkar som skafferi/målarförråd/återvinningscentral/städskåp/grovkök och lite till.
Jorr´å. Det gick bra eftersom jag kom på en strategi. Skafferidelen först. Det andra en annan dag. En svart sopsäck med skräp fylldes snabbt utan större besvär. A men! Grötris från förr i tiden, 10 öppnade makaronpaket m m rensades och sorterades bort eller in i hyllorna igen……..
Servettlådan väckte en viss munterhet. Vi har en liten grej att vi handlar servetter vart vi än går och står och det var en hel del minnen som kom fram.
Mammans förrådsrensning framkallade väl inte hurra-rop från kidsen i första läget, men senare på kvällen, när de små liven blev sugna på rostat bröd fick jag godkänt då brödet och brödrosten hittades omedelbums och kunde tas fram utan att 100 andra grejer rasade runtomkring.
Sen kollade vi film. Järnladyn med Meryl Streep i huvudrollen. Kanske inte ungarnas förstahandsval av film men något var det som drog för båda satt med hela tiden och såg klart. Vi googlade under tiden på Margret Tatcher, när hon föddes, dog, när startade Falklandskriget m m när inte mamman kunde svara. Så fick kidsen en historelektion utan att de tänkte på det.  Sånt gillar jag!
Idag öser regnet ned utanför radhuset. Någon funderar på att baka bullar, någon funderar på om/när det blir uppehåll nog för att cykla till ICA och köpa chips.
Själv har jag funderat klart och har parkerat mig i älsklingssoffhörnet med en kopp kaffe och en bok. En ledig lördag is coming up!

1 kommentar:

  1. Kom och städa hos mig! Du verkar vara bra på det! Kram till er alla!

    SvaraRadera