tisdag, november 11, 2014

Lite pyssel och lite pling. Del MXLVXX

Store Brors besök på vårdcentralen häromveckan föll väl ut. Jag var med och satt med hjärtat i halsgropen och visste inte riktigt hur det skulle gå. Och så blev det bara så bra! En äldre, erfaren man till doktor som fattade galoppen direkt. Ställde raka frågor, en i taget och som märkte när "tiden var ute". Bokade in ett nytt besök och dikterade i journalen direkt så vi hörde vad han tänkte det skulle stå, kollade med sonen om hans uttalande stämde och var väldigt proffsig. Ett mamma-hjärta ramlade tillbaka där det ska vara och så var det besöket avklarat.
Han är sjukskriven och det blev samtal till praktiken och CSN. Han får behålla studiebidraget och det tackar mamman särskilt för.
Sen levde jag på det braiga ända till Lilla Systerns doktor ringde i fredags och meddelade resultatet från magnetröntgenundersökningen. Som visade …….. nada, inget och absolut ingenting.
Tillbaka till ruta 1 och en ung tjej som blev ledsen. För vad är det då som gör så ont i höfterna?
"Muskelvärk utan anledning" säger doktoren och skrev ut nya smärtstillande, ordinerade ännu mera sjukgymnastik och så var det samtalet slut.
Jag blev lite tom i bollen, det blev jag och låg platt på soffan i flera timmar och Lilla Systern åt andra hållet.
Vad gör vi nu????
Har inte en aning. Men under tiden jag kommer på något, jag vet inte riktigt vad, har jag hittat en bra massör idag som vågar ta sig an henne. Lång väntetid. Men. Med den erfarenhet jag har av att knöla in ungarna på obefintliga tider så har hon nu en tid på fredag 10.15.
Jag tackar högre makter för flextid……………….


4 kommentarer:

 1. Så skönt med Store Bror! Men Lilla Syster, det är ju verkligen konstigt! Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
 2. Ezter: Det är konstigt och trist så länge det varar…. Kram!

  SvaraRadera
 3. Har ni prövat en osteopat? Jag gick ju till en tre gånger nu för min ljumske/bängfot. Jag tycker att jag blev lite bättre, inte helt bra, men bättre. Det var rätt dyrt, 800 kr/besök, men är kanske värt att pröva?

  Man blir galen av frustration när röntgen inte visar något. Och ledsen. Kram.

  SvaraRadera
 4. i will not….. Jag ska googla osteopat! Tack för tipset! Har varit mest ledsen men kravlat mig upp och börjat leta alternativ! Kram!

  SvaraRadera