fredag, april 28, 2017

Vad är väl en bal på slottet????

Huset igår var …. alldeles underbart! Lite att göra, lite att fixa. Inget som jag ryggade för.
"lite att göra … hm ….." tycker Hjärtat som i så fall är den som får byta tak på garaget, dra ny el på bottenvåningen, tilläggsisolera de väggar som är kvar att fixa o så lite annat smått och gott.
Eller så hyr man in nån.
Japps. Där stod vi på visningen. Ett medelålders par utan medflyttande barn mitt bland barnfamiljer vars pappor och morfäder var snickare hela bunten. Så praktiskt! (Vi räknar iskallt med hjälp av våra kids, syskon, mågar, svärsöner och kusiner. Dem kunde vi ju inte ta med oss för då hade vi i runda slängar varit runt 40 personer och det hade blivit lite trångt).
Och medan de unga funderade på åt vilket vädersträck man bäst byggde ut och hur mycket, var vi så nöjda så! Nåja, Hjärtat grymtade lite över garaget. Det var något med storleken som visst HAR betydelse i detta sammanhang och hostade något om att man ju i så fall kunde flytta in tvättstugan i huset, slå ut en väg och få jättestort garage. Eeeeehhh? Flytta in tvättstugan? I yttepyttehuset? Skulle inte tro det! Stopp och belägg!
Men. Det fanns inte utrymme för något "ljudrum". Hjärtat bygger ljudanläggningar och ställer in ljud.  Kan även sitta i timmar och lyssna tills det är PERFEKT. (kan ta tid så tant har mycket egentid). Det "måste" finnas ett rum för det. Kanske sällar vi oss därför till skaran som funderar på tillbyggnad? Eller ett annat hus?
Idag staplas plus och minus för huset. Plus för mig är bland annat den stora, stora eken utanför där det hängde gungor i olika höjd och med "hål" i. Alltså ett alldeles eget sockerdricksträd! Och så matrummet med pardörrar ut mot altanen. Bästa rummet för midsommarlunchen, julmiddagen, söndagssteken eller fredagspizzan med MÅNGA. Ljuset i det rummet var magiskt! Och trappan upp till övervåningen …. den lilla toan i 20-talsstil … trägolven … att det lutar lite här och där …. och att vissa utrymmen och prång är så trånga så vi kan inte lägga på oss ett endaste kilo till. Om vi ska sköta om pumpen källaren till exempel.
Kan hända att Hjärtat undrade vad två medelålders ska med ett sockerdricksträd till? Pfmst. Vilken fråga!  Vem som än ramlar över ett sockerdricksträd behöver det ju! Tror faktiskt att kungen har sagt det! Mer sockerdricksträd till folket!
Minus då???? Jag funkar sällan på minus när jag blir kär i ett hus. Ser det inte. Men. Minus är att Hjärtat tycker att det är mycket att göra. Att det här bara var början på ett husletande.
Ok.
Herr Vän av Ordning och Fröken Hipp som Happ är visst helt enkelt på husletaräventyr. Den ena av oss blev kär vid första ögonkastet.

Framför "Cina-huset". Det är inte den stora eken som syns bakom mig! Till slut var jag ju tvungen att gå hem!


4 kommentarer:

 1. Klart man behöver ett sockerdricksträd om det finns! Här blev jag kär i äppleträdet och HÄR var och är att göra, kan du hälsa Hjärtat! I det ni tittade på var det bara bagateller kvar! Jag fattar att du blev KÄR!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag förstår den kärleken.

  SvaraRadera
 3. Eva-Lotta: Eller hur!?

  Spader Madame: <3!

  I will ....: Love U 2! :)

  SvaraRadera