måndag, januari 16, 2023

Det jag ger mig själv

Igår gav jag mig en långpromenad i söndagspresent. Jag hade sällskap av Herr L och vi promenerade till kyrkogården, solen sken och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Att han saknar mamma varje dag, att morgnarna är värst, att han tycker om att vara med mig för jag påminner så mycket om mamma, att han tycker om att vara med mina barn för de är inte så ”krusidulliga”. Bland mycket annat. Det var lite lättare att prata där i skogen i solen. Det tunga kändes mindre tungt och framförallt, det blev sagt. 
Vi tände ljus hos mamma, sjöng lite grand innan vi gick till Herr Ls föräldrargrav, till hans systers grav och vi hittade hans morbrors grav. Prisa google, vi hittade rätt gravar direkt.
Att strosa runt på kyrkogården med denna 85-åriga man blev som en historielektion. Han känner till både den ena och den andra som är begravda här, hur de levt, jobbat och gift sig med vem. Eller inte gift sig för någon annan kom på tapeten. En rundvandring i historien.
Sen gick vi hem och jag lagade söndagsmiddag och Herr L åt med god aptit. Vi hann med kaffe och kaka också innan han styrde hemåt vid fem-blecket.
Vid pass klockan 19 ringde han igen.
”Kan du se dragningen på Eurojackpot på internettet”??
Japp, det kunde jag men tyvärr, ingen vinst.

Idag gav jag mig själv ett Qigong-pass i måndagspresent. Tyckte att jag var värd det och det var väldigt skönt och väldigt varmt. Det utförs i 34-graders värme så jo, skönt och utmanande.

Tänkte att jag skulle ge mig något varje dag den här veckan. Något som är bra för MIG. Kanske det tänket istället för ”jag måste” eller ”jag borde” gör att det blir lite lättare och roligare? Tänk att få en liten present varje dag, jag längtar redan tills i morgon!


2 kommentarer:

  1. Vilken bra idé!
    Det låter riktigt trevligt att gå där med Herr L. Menar du att man kan googla gravar? Även äldre? Vet att Mellan och jag fick söka efter hennes bästis grav första gången i var där, men sen har jag inte lyckats. Tips tages tacksamt emot! Ha en skön tisdag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns flera sajter, jag använde https://www.svenskagravar.se/
      Alla församlingar/kyrkogårdar är inte med, men som sagt, det finns fler sajter./C

      Radera