tisdag, december 16, 2008

Pyssel och Pussel

Julpyssel hit och julpussel dit. Hemmet är pyntat likaså trädgården. Nästan alla klappar är inhandlade och pepparkakor har vi köpt........ Ja, ja. Men det gäller ju att välja aktiviteter, har jag lärt mig. Och då valde jag att köpa pepparkakor. Men lussebullar. Nä. Det köper jag INTE! Så lussebullsbak står på planeringslistan för torsdagen. Vi håller alla tummar för att Store Bror är på bättre humör i år och inte preparerar de gyllengula bullarna med granbarr! Därför är inköp av gran planerad till EFTER baket. Ja, ni läste rätt. Det bidde gran! Basta! Sambon har inte sagt ett ord om jultall igen och nu är det ju dags att välja träd om man säger så. Så på torsdag väljer vi gran, barnen och jag, som vi ska bära hem från vårt ICA, och så är trädfrågan liksom löst när kära Sambon kommer hem på fredag. Då behöver han inte bry sig om den lilla detaljen utan kan ägna sig åt att ladda för att fylla år. För det gör han, två dagar innan julafton.

Och det är helgen innan det som stora julpusslet kommer fram, det som vi la någon gång i höstas! Nu ska varenda pusselbit vara på plats för att ha julhelgen fullständigt klart för sig. Det är svärföräldrar o föräldrar som kommer innan jul likaså bonusdotter med pojkvän. Det är en födelsedag. Julfirande för barnen o pappan den 23.e, julafton här, juldagen hos mormor och annandagen........ Va? Det är ett hål här? Vafalls? En tom annandag? Tomt ända till den 30.e. Är det möjligt? Jo, jag kikar i almanackan och det är tomma blad. Så vi har lyckats alltså? Att ha tid att kolla in julklapparna ordentligt, kanske gå långa promenader iklädd den fina mössan jag önskar mig i julklapp, bara ligga i soffan och spela Filipin med ungarna och varför inte ett parti Svälta Räv? Dricka kaffe med grannarna, har vi tur kommer det snö och vi kan åka pulka och det finns en alldeles ny bebisflicka som vi inte sett......... Stopp och belägg! En sak i taget. Men faktum kvarstår: Det ÄR tomt i almanackan, så skönt, skönt!




En julpysslande katt!

I väntan på allt detta försökte vår älskade katt att dränka lilla tomten och lilla julgrisen, och hur skulle DET se ut? Och hur kan mamman vara så dum att hon julpyntar på akvariet? Nä, Baileys tog saken i egna tassar och i morse såg det ut så här hos familjen Fisk.



Ett julbad för lilla julgrisen

2 kommentarer:

  1. haha det låter ju som du ligger bra till inför julen:) det känns ju skööönt... men vilken katt haha hon är så rolig, ja att du trodde att det skulle va pynt till fiskarna, ne nu vet ja inte hur du tänkte haha... puss på dig mor

    SvaraRadera
  2. Ja men till jul ska ju ALLA ha det bra! Puss på dig Största Systern

    SvaraRadera