lördag, april 18, 2009

Gladträning

"Idag är en bra dag för styrketräning" tänkte jag i morse när jag vaknade och packade träningsväskan omedelbums för att inte komma på andra tankar. Tankar som att istället shoppa, gå på bo-mässa, ligga-kvar-i-sängen-o-titta-film eller röja i klädkammaren trängde jag undan med kraft.
Det är så fiffigt att Lilla Syster dansar show-dance på samma gym så vi bestämde oss för att cykla dit. Det var motvind. Det var april-kallt. Jag hade glömt handskar. Men om nu Lilla Syster så ivrigt cyklade och inte klagade så kunde ju inte jag heller göra det, jag tänkte istället på att jag kunde omräkna cykelturen till steg och kliva några pinnhål högre i stegräknartävlingen.
På gymmet hampade det sig så, att det blev "mamma-träning". Näe, jag menar nu inte nyblivna mammor utan mammor som har varit mammor i allt mellan åtta och sisådär 30 år, några är t o m mormödrar. Vi är ett gäng, vi känner inte varandra mer än att vi då och då ses på gymmet. När det hampar sig. Vilket det gjorde idag.
Det är skönt när de andra mammorna är där. När vi med celluliter, hängarmar, barnuttänjda magar, lite lagom sladdriga lår och rumpor som kämpar mot tyngdlagen är överrepresenterade och vi kan le lite mot varandra där vi febrilt drar och kämpar med vikter, svettas, låter och bara VIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLL att träningspasset snart ska ta slut så vi kan pusta ut i bastun och prata lite, skratta lite, oja oss och "nähäa" oss i bastun. Det är skönt! Det är rent av vilsamt att träna då. Inte för att jag inte kämpar, för det gör jag. "Gäddhäng" är min stora skräck i tillvaron, jag kan tåla en rumpa ett par våningar ner, bara baksidan av armarna är OK........
Idag var det en ny mamma där. En mormor. En finlandssvenska som med stort leende, vänliga kommentarer och roliga inpass gjorde träningen än roligare. Sånt gör mig glad!
När så Lilla Syster och de andra barnen dansat färdigt hade vi mammor också tränat klart och den efterlängtade bastun blev verklighet. Nöjd med min insats cyklade Lilla Syster och jag hemåt, nu med mycket lättare pedaler. Där väntade Älskade Sambon med kaffe och äggsmörgås, framdukat på en nystädad altan som badade i vårsolen. Ibland ÄR det lätt att leva!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du har en jättebra disciplin. Min disciplin är det lite sämre med, men det du skrev - att när du tänkte att det var en bra dag för träning så agerade du direkt på det och lät inget annat hindra dig. Det var ett himla bra tips, jag ska försöka med det.

    På tal om annat så tycker jag att familjeporträttet med pingvinerna som du har till höger är otroligt fin!

    Ha en riktigt skön söndagskväll!

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt de dagarna man känner att det är lätt att leva! Så bra av dig att komma iväg på träning.

    Jag tycker också att allt känns liiite lättare nu. Våren är här och det är mycket bra för mitt mående. Jag har värk men det är betydligt lättare att stå ut med värken när själen börjar må bättre.

    Kram!

    SvaraRadera