onsdag, maj 20, 2015

Grönt är skönt

Sonen, en glad en, har cyklat till sin praktik. Jag är ensam i radhuset och det är skönt.
Igår var jag hos min beteendevetare. Jag cyklade dit. Det var kallt och regnet hängde i luften men har man en ny cykel så har man.
Jag hade så mycket på hjärtat att orden snubblade över varandra, det blev rörigt och mitt i alltihop blev jag så förfärligt ledsen. Ända in i märgen. Fast egentligen är jag "bara" helt slut. Squeesad. Mosad. Och ensam, fast jag är inte ensam egentligen men känner mig ensam om allt ansvar och så klart det är så för jag bor ju själv med kidsen och det är så mycket att tänka på hela tiden med allt, kidsen, radhuset, bilen, jobbet, allt krångel kring sonen, oron, dotterns evinnerliga höftvärk, oron, min envisa migrän, övningskörningar, sommarplanering, matlådeplanering och vem ska hit och vem ska dit? Bland annat.
När jag så får hjälp att spalta upp spillrorna delarna så ser jag ju. Det ser ut som ett plocke-pinn. Man kan inte orka allt. Fast jag har gjort tappra försök, det har jag. Så skulle jag göra ett energischema, fylla i dygnets timmar som gröna, gula eller röda.
Rött står för det som tar energi, gult är något mittemellan s k "normalläge" och grönt står för återhämtning och det som ger energi. Min "normalkarta" lyser som ett stoppljus...... Väldigt lite gröna fält. Det var nyttigt att se det i bild och nu kan jag få hjälp att bena upp, sortera och tänka strategi istället. Målet är fler gröna fält än röda.
Sen cyklade jag hem.
På eftermiddagen hade jag tid hos min sjukgymnast. Då tog jag bilen för regnet vräkte ned. Jag hade fått formulär att fylla och vi gick igenom dem tillsammans. Hon konstaterade att min stressnivå ligger långt över det normala, att jag visar tydliga tecken på utmattningssymptom men låga värden för depression. Det är ju bra...... Att inte vara deprimerad menar jag. Sedan gjorde jag några kroppsscanningsövningar med vägledning och som avslutning fick jag ansiktsmassage.
Idag är jag ganska mör. Jag ska åka till Största Systern och få en grön timme i mitt energischema. Känna bebisen sparka, vika lite bebiskläder och ligga i hennes soffa med fötterna högt. Solen skiner idag, det är humörhöjande!


3 kommentarer:

 1. Aj! Det låter hårt att bilen vräkte ner! ;) Ja, lite gröna fält måste du se till att få! Vilken smart idé att spalta upp det så! Då ser man ju på riktigt hur det verkligen ser ut. Annars rinner det bara på i vanlig fart.
  Jag blir glad att sonen är glad :) Du, hälsa blivande mamman och magen!!!! Tanka energi!

  SvaraRadera
 2. Det låter ändå som att du får bra hjälp? Jag hoppas det är så. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ezter: Haha! Ja det var himla jobbigt... nu har jag ändrat till regnet.... Det blir verkligen tydligt när man spaltar upp det. Jag hälsar!

  I will not.... Ja, jag har bra hjälp i de här två damerna. Just idag är jag bara matt för jag inser ju att det är jag som ska göra jobbet. Suck. Ibland vill jag bara ha en Quick fix, att "någon" ska trolla och så ska allt fungera men det funkar ju inte så.....men jag är på väg och det känns lättare när det finns strategier, en plan. Kram!

  SvaraRadera