lördag, maj 07, 2016

100-årsjubileum och premiär-resa!

Idag blev det en mc-tur i finvädret. Alles 42 mil. Träning pågår inför sommarens långtur till Kroatien. Målet för dagen var Norberg och ett kaffe-kalas. Elsa Anderssons konditori brann ned förra året och idag firades det 100-årsjubileum, en anledning att ställa till med kalas och fortsätta samla in pengar till renoveringen. Försäkringen täcker inte allt, egna medel behövs. "Elsa" bjöd på kaffe och kaka men så klart lämnade vi ett bidrag!
Sen styrde vi kosan mot Ängelsberg och Skulpturparken - men vi var två veckor för tidiga. Årets utställning öppnar 28/5 så  - i god tid men i ogjort ärende fortsatte vi.
På vägen mellan Norberg och Ängelsberg passerade vi områden där den stora skogsbranden härjade 2014. Det ser nästan spöklikt ut men här och där syns det spirande grönska och det känns ju hoppfullt.
Väl hemma igen myste jag en stund med Lilla Systern, vi hälsade på Bästa Mamman och njöt av försommarkväll i nytt uterum, ljummen kvällsvind och mammas nybakta bullar. En höjdarstund! Sen släppte jag av flickebarnet som reser till Rhodos i natt med tjejkompisar. Första egna utlandsresan! Liten blir stor.

1 kommentar:

  1. Ojdå, ska lilla loppan ut på äventyr... Hur blev hon stor nog för det? Hur gamla är då vi???
    Vi måste höras om hur och när ni reser!

    SvaraRadera