torsdag, oktober 20, 2022

Snart är det helg igen

Barnbarnshänget gick bra och hon blev SÅ glad när föräldrarna klev in genom dörren. Själv däckade jag i soffan, det tar på mormorskrafterna om än att det är supermysigt att vara med henne. Så klart.

I måndags urnsatte vi mamma. Solen sken och vi syskon turades om att bära mammas aska till graven. Vi kramade om henne, grät och skrattade åt goda minnen innan urnan sänktes ned. 
Det var en surrealistisk känsla att gå in på kyrkogårdsexpeditionen för att hämta henne, urnan stod på ett bord bredvid tänt ljus. De gör så fint.
Efteråt åkte vi hem till mig och fikade. Det är skönt att samlas, det har ju blivit ett par gånger nu. Jag hoppas vi håller i det. 
På kvällen var det ridlektion. Det var skönt att göra något helt annat. När jag tänker på den där dagen tänker jag att det var en fin dag. 

Ja. Sen går ju dagarna. Fort.
Det jobbas. Jag hälsar på barnbarnen efter jobbet. Äter en tallrik gröt när jag kommer hem och ser på tv och sen är det dags att sova. Repeat.

I övrigt går bilen bra. Annars är det det här himla skavet på hemmaplan. Det tröttar ut mig och det är väl dags att inse att något måste göras. Inte den lättaste plätten faktisk. Har intagit något slags neutral-läge men det är ju inte riktigt jag. I längden.

Men.
Även idag skiner solen. I morgon är jag ledig. Dahliorna ska skäras ned och plockas upp i helgen, sen är trädgårdssäsongen över. Rosor och rabatter har jag bäddat in i löv, det var bara att ösa på efter att den stora lönnen släppt sina miljarders med löv över tomten. Jag har krattat och plockat upp, de sista kör jag över med gräsklipparen.
Återstår projekt ”täcka dammen”. Jag har reglar som jag ska snickra ihop till en ram och täcka med presenning att lägga som ett lock över dammen. En liten bit lämnas utan lock, en pump för syre behöver hållas koll på och så ”golvvärmen” till fiskarna så det inte blir bottenfruset. Lite pyssel är det men också spännande. Ska de klara sig över vintern???


Lilla fina mammris. Så oerhört saknad men nu har vi en plats.



Höstigt är det.





Det är knappt så jag vill klippa ned de här raringarna men nu har vi haft frost ett par nätter och de ger snart upp. Det blir fina buketter att njuta av inne en stund. Sommarens sista suck. 

1 kommentar:

  1. Så många fina blommor du har att njuta av.
    Skönt att urnsättningen blev en fin dag. Det mesta känns lite lättare när solen skiner.
    Hoppas skavet på hemmaplan ger med sig. Andas!!! Kram, Eval8

    SvaraRadera