tisdag, oktober 04, 2022

Tamtiditam och så en cykeltur på det

Igår på ridlektionen hade vi ”Sitsclinic” d v s vi fokuserade på hur vi sitter, ska sitta på hästen. Puh. Det är en hel vetenskap och något man, jag, alltid behöver jobba på. Mina stela, onda höfter sätter en del käppar i hjulet men det är bara att jobba på. Förlängda skänklar till exempel. Apsvårt när man har superkorta ben men det går att förlänga dem. ”Bara” att slappna av fast man behöver en del muskeltonus. Ja. Av detta kan en dra slutsatsen att ridning är träning och man behöver träna för att rida. Jag har i alla fall träningsvärk idag.
Den botar jag genom att cykla till jobbet idag. Solen sken, isvindar ven men jag tyckte det var skönt. Vantar på är fr o m nu en nödvändighet. Läste förresten i tidningen att det fortfarande är meteorologisk sommar här i Sörmland så jag har inget att skylla på, cykla, cykla, cykla. 

Annars har jag ätit ofantligt mycket glutenfri äppelkaka i många olika sorts former ett par dagar och skäms inte ett dugg. Väldigt skönt faktiskt och väldigt gott. Man behöver ju balans i tillvaron och äppelkaka är bra för själen. 
Häromdagen läste jag en artikel om en känd person som jag gillar, hen är pigg och glad, gör roliga saker och gillar att träna och äta. Träningen är absolut inte för viktens skull, oh no, utan bara för att orka vara just pigg, stark och frisk. Men så kom det. Som nästan alltid. ” … man vill ju inte se dum ut i bikini”. Jag antar att hen inte menade att se dum ut genom att trä bikinbyxorna över huvudet för DET hade ju sett dumt ut på riktigt men nej. Det hänger ju ihop med träningen. Att träna för att inte se dum ut i bikini. Det är den meningen som fastnar hos mig. 
Ser jag dum ut i bikini? Antagligen. Beroende på vilka glasögon betraktare har på sig. Själv har jag bestämt att jag är fabulous i allt. 
Vem ser dum ut i bikini? Vem bestämmer det? Hur ser man ut då? 
Att det så ofta landar i utseende ändå. Pigg och stark. Kan inte det få räcka? 

1 kommentar:

  1. Jag ser garanterat dum ut i bikini, men det struntar jag i. Det gör de flesta. Unga som har den nya typen av bikini där röven flashas,är fult så man kan spy. Måendet kvittar, man får se ut som man gör och jag tror man mest själv tänker att folk har synpunkter. Huvudsaken man mår bra! Eval8

    SvaraRadera