söndag, oktober 30, 2011

Hittepålördag

Man tar tre "kyrktanter", lämplig tågavgång, kaffe, ett paket Bragokex och man har grunden för en trevlig lördag. Sen sitter man där på tåget och pratar, pratar och pratar. Kliver av och kryssar fram till Sturekatten. Parkerar sig i lämplig soffa och avhandlar tiden sen sist. Tar lite tid faktiskt. Mycket roligt, lite sorgligt och tankeväckande får man sig till livs. Därefter beger sig tantligan till Hallwylska palatset för en dramatiserad visning. Men hej och hå vad jag blir påmind om vad ordning och reda är.......... Drygt en timme senare är ligan hungrig och vimsar sig fram till en restaurang som serverar libanesisk buffé. Passar ju finfint eftersom en av oss ska resa till just Mellanöstern nästa vecka och redan drömmer om den goda maten där. (det är inte jag som ska resa dit just nu, jag får vackert vänta till nästa höst). Ja. Och så Gamla stan en sväng. På små gator och gränder som jag inte visste fanns. Hur kan det vara?! Med kunnig person hittar man då ställen man inte hade en aning om. När jag så i sena kvällen ramlar in radhuset igen, påfylld av energi i goda vänners lag, blir serverad middag av Älsklingen, hinner kolla lite på "Så mycket bättre" tänker jag att det helt enkelt inte kan bli så mycket bättre.

6 kommentarer:

  1. Det där lät som en riktig önskelördag det! Jag har inte varit på de dramatiserade visiningarna på Hallwyllska, var det bra?

    SvaraRadera
  2. Låter bra! Jag har också bokat in träffar med gamla vänner. Behöver påfyllning nämligen!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det låter. En underbar lördag att plocka fram ur minnet när livet känns lite jobbigt.

    SvaraRadera
  4. Så härligt det låter, och så mycket bättre tyckte jag om....

    SvaraRadera
  5. Precis vad man behöver mellan varven, mental avlastning. Såna dagar borde det finnas flera av, men man får väl vara glad för dom tillfällen som dyker upp.
    Bravokex, alltså...

    SvaraRadera