onsdag, oktober 19, 2011

Sova över!

Det skulle sovas över i går kväll. Fyra fjortisbrudar trängde ihop sig i Lilla Systers rum och hade väl försmäktat av syrebrist om inte den ömma modern så fiffigt öppnat vädringsfönstret i god tid. Syret plägar ta slut i vilket utrymme som helst som dessa sköna damer befinner sig i. Om de inte snackar slut på syret så sprejar de slut på det.
Kanske lyfter vän av ordning på ett eller annat ögonbryn när det snackas sovas över mitt i blanka skolveckan.
"Så gör man bara inte".
"Vad är det för ordning"?
Men, som vanligt har vi en annan utgåva av "normalboken" och när vi kommer till kapitlet "Vad göra när föräldrar jobbar natt och man inte vill låta barn sova hemma själva" buntar vi ihop tonåringar vars föräldrar jobbar så och lägger dem i Lilla Systers rum. Nu hampar det sig så att det i själva verket endast är ETT av barnen som har förälder som jobbar natt, de andra två sympatisovöver. Klart giltigt nattgästskäl.
Fullt kring middagsbordet alltså. In alles 7 personer. Precis som i gamla tider! Många kids, mycket mat, mycket prat och fniss. Tända ljus och myspys. På menyn stod hemmagjord fisksoppa med räkor, nybakt surdegsbröd och till efterrätt äppelpaj. Att sen de rara ärtorna fortfarande vid pass midnatt fnissade som galningar har måhända ställt till det för undervisande lärare idag. Maybe. Å andra sidan gick de utan prut upp halv sju spik i morse. Om de fnissade då också? Jajamänsan! Av sova över blir man glad! Det tror jag.

5 kommentarer:

  1. Det tror jag med!
    Tur att det finns folk som inte är 'normala', gud vad tråkigt det skulle vara annars.

    SvaraRadera
  2. Det tror jag också! Vad mysigt det lät! Saknar det där fulla huset...
    Jaså du har också haft problem att kommentera...undrar varför det har varit så?

    SvaraRadera
  3. Å vad härligt. Vad man minns. Både sina egna övernattningar och dotterns.

    SvaraRadera
  4. Tänk om man kunde tycka det var lika mysigt och roligt numera!

    SvaraRadera
  5. Jag ler då! En gång så skulle Juniors kompis sova över mitt i veckan, hans mamma var på sjukhus. Junior väckte honom klockan 4 och så somnade han i skolan sedan den lille raringen. Om jag skämdes? jaaaaaaa. Men ett gäng brudar en höstkväll gör en bara glad!

    SvaraRadera