onsdag, december 04, 2013

Stormy weather

Decembertåget tuffar rusar på. Födelsedagstårtan är nu uppäten och jag har inga småbarn längre. Inte ens ungar på grundskolan. Gymnasiet minsann. Konstig känsla. Men skön. Faktiskt.
Ikväll väntar en extrastämma i Samfällighetsföreningen där jag är sekreterare. Wish me luck! Är ganska ny på det här med "sekretärskap" och det är inte helt enkelt. Paragrafer hit och dit som ska komma i rätt ordning.
Extrastämmor brukar heller inte locka fram de bästa sidorna hos folk, absolut inte när det ska, helst, klubbas igenom en avgiftsthöjning.
Tada!
Det är då folk inser vad de bortglömda städdagarna, blundandet för gemensamma ansvaret för området, byggnader, lekparker och tvättstugor faktiskt innebär. Att de som är valda i styrelsen tvingats att anlita folk utifrån för att få saker och ting gjorda och de firmorna ville ha betalt?! Att pengar därför inte räcker till och man behöver höja avgiften för att området inte ska ramla sönder och samman.
Så.
Jag räknar med att det blir stormigt ikväll.
Å andra sidan tänker jag att folk får bli och vara så arga de vill. Det är lätt att vara efterklok och ångra att man inte hjälpt till mer. Det är att vara förklok som är grejen! Men ack så svårt!

4 kommentarer:

  1. Det är nog många som faktiskt inte tänker på att man har ett gemensamt ansvar i en förening. Bland annat för att hålla nere kostnader!
    Sen finns det de som struntar i det, och tycker att andra får fixa.

    Vi hade en granne i vårt förra radhusområde som inte var med på en enda städdag. Inte en enda på de nio år vi bodde där … som om vi andra i området tyckte att det var jättekul att lägga två lördagar om året på att måla garage, klippa buskar, rensa ogräs, städa lekplatser osv.

    SvaraRadera
  2. Du får stänga av öronen, eller rättare sagt, in genom det ena och ut genom det andra! Det är ju inte DIG de blir sura på :)

    SvaraRadera
  3. Förklok. Bra ord. Men oj så svårt ju. Förstår att det är lite ambivalenta känslor inför mötet. Men hey, du är bara sekreterare. Och jag är alltid på din sida ;)

    SvaraRadera
  4. Förklok. Är nog oftast det. Men jag gormar inte på andra om jag missar. Folk i allmänhet borde vara mindre gormiga!

    SvaraRadera