måndag, juli 06, 2015

Historien om en fot och en tand

Förra veckan gick Partille cup av stapeln. En handbollscup, världens största ungdomsturnering. Store Bror tog ledigt från jobbet för att spela och glada i hågen gav sig grabbarna iväg. Sonen hann spela 1 och en halv match innan han landade illa på sin vänsterfot och en stukning a la brutal var ett faktum. Efter ett besök på akuten konstaterades att foten inte var bruten och han utrustades med ett skydd och kryckor. Man kan väl säga att den ömma modern ändå drog en suck av "aj som tusan" och "vad i hela friden"? när nedanstående bild rasslade in i mobilen…… Men han höll ut och stannade kvar och hejade på laget som till slut knep en silvermedalj i sin åldersklass. I morse lyckades jag tråckla in honom hos en ortoped för en bedömning och soffläge, vifta på tårna och rehabträning är det som gäller ett par veckor framöver. "Fotledsdistorsion" lyder diagnosen och ja. Stukad fot.
I andra änden av soffan har Stora Systern däckat. Första dagen på semestern idag och hon vaknade med en inflammation i en visdomstand. Aj på det också! Akutbesök hos tandläkaren, tack o  lov för det, och nu behandling.
Jorr´åsåatte………… Vi har i alla fall sällan långtråkigt……….

Stukad vänsterfot………

2 kommentarer:

  1. Inte för att vara en partykiller, men förbered på att den där foten kommer att ta tid. Min tog 14 månader innan den kändes som vanligt. Nu är jag ju jag en medelålders, otränad tant så din sons fot ska ju klart gå snabbare, men ändå. så fort jag hör stukad fort nuförtiden blir jag svettig. Kram till er alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmmm. Tid. Befarar det värsta, lång tid alltså…….

      Radera