fredag, oktober 30, 2015

När man passar på

Min energi är av eller på. Allt eller inget. Egentligen intet nytt under solen, jag funkar så. "Lagom" svischar jag förbi upp eller ner, tar ingen särskild notis om det för jag vet inte hur man gör. Håller på att lära mig att fungera i den här ständiga berg- och dalbanan istället för att försöka göra om mig.
Just nu i ett "allt-tillstånd" har renoveringen av gästrummet börjat. Största Systern hjälpte mig för någon vecka sen att montera ned en garderob som inte ska vara där och sen tog det stopp.
Tills igår.
Jag kanaliserade viss irritation och ilska över en grej som inte går min väg och så satte jag igång. Jag tömde ett rum på möbler, monterade ned taklister och golvlister, gardinstång, rullgardin, fönsterbräda, persienner (100 år gamla behövde tas ned) och så täckte jag golvet med skyddspapp.
De tre övriga sovrummet är fyllda med grejer under tiden och det är trångt, bökigt och stökigt. Jag får helt enkelt skynda mig på när energin är här.
Fast just idag har jag mest roat mig. Ätit lunch med väninna, tittat på konstutställning, fönstershoppat och inhandlat en liten uppmuntringspresent till Store Bror som slutade på kyrkogården idag då praktiktiden är slut.
Det är bara vi två hemma i kväll och vi har enats om att baka egen pizza. Ett fredagsmys så gott som något!

3 kommentarer: