lördag, december 31, 2016

Happy New Year!

Årets sista dag tillbringar jag i ett grått, lite regnigt, urrigt Göteborg. Vi har precis ätit en fantastisk frukost och nu gottar vi oss framför Nyhetsmorgon och försöker enas om vilket fik vi ska gå till sen. Jag röstar för ett i Haga och mannen för Ahlströms. Jag röstar inte på Ahlström då vi fikade där förra nyåret och man kan väl vidga sina vyer??? Återstår att se vem som "vinner" .......

Sju timmar senare. Jag vann! Kafé Husaren i Haga. Där de har Haga-Bullen stor som ett dasslock, jag köpte en 1/4 och det räckte gott och väl! Sen promenerade vi runt, 10 000 steg, gick tillbaka till hotellet för en powernap innan vi gick till Pinchos vid Heden för en tidig middag. En app-restaurang - man beställer mat och dryck via en app och det var så lätt och smidigt. Hurra för det! Gott var det också! 
Middagspromenad på det och en till powernap innan kvällens begivenheter tar vid - bubbelbad, ost- och kexbuffe på rummet med skumpa därtill och om vi orkar firar vi in tolvslaget på Götaplatsen. 

Som så många andra har jag tänkt mycket på året som gått och konstaterar att det har varit på det hela taget ett bra år. Lilla Systern tog studenten och fick fast jobb något också sonen fick. Jag har haft förmånen att resa, till Gran Canaria med Största Systern med svärson och hans familj, till Kroatien på hoj genom Europa med Hjärtat, julmarknad i Wien  och turer i fina Sverige. Och så klart har jag varit med Lilla N, mitt älskade barnbarn som har sin mormor runt lillfingret. Jag har hamrat och spikat, lagat mat och tapetserat, rensat avlopp och storhandlat, skjutsat ungdomar och hämtat dem igen, övningskört, peppat och stöttat, hjälpt Lilla Systern att köpa bil och klippt klorna på katten, anlagt ny gräsmatta och grusgång, fäst en verandan på radhuset igen och lagat punka på cyklarna. Jag har fått spunk och spader över saker och ting, varit överlycklig och så urbota ledsen att det känts som hjärtat gått sönder. Jag har förlorat två älskade vänner i cancer och blivit både gammelmoster och gammelfaster och tusen andra saker som jag inte räknar upp. Så har jag jobbat också, 75%. Konstaterar att det är tio år sedan jag "gick in i väggen" och kommit långt sedan dess. 
Så. Året har varit bra. Så skönt att kunna konstatera det.
2017! Bring it on!
Gott Nytt År! 


Fyrverkerier i Göteborg, lite tjuvstart vid femsnåret. 

2 kommentarer: