måndag, juni 11, 2018

Jag är med cykel och snart av med en bil

Igår åkte jag hem till Bästa Mamman och herr L. Det bjöds på fruktsallad med vaniljvisp och mammas bullar. Mammas bullar är bäst! Hon hade handlat kläder på öppet köp som jag skulle godkänna. Min mamma är en dubbel natur. Hon kan vara den starkaste av de starka, har kämpat för rättvisa och jämlikhet i hela sitt liv och har mycket starka åsikter som hon orädd framför. Men. Hon kan inte bestämma vad hon ska ha för kläder. Märkligt och lite sorgligt. Så kom det sig att vi satt på golvet i deras hall omgiven av kläder, båda i top och trosor för vi hade ju provat varandras kläder, nya kläder och diskuterade det här med att tycka om sig själv med putmagar och dallriga lår. Att tyngdlagen gör ju sitt med kroppar och vad är det viktiga? Egentligen? Att avstå bullar ideligen eller att vara glad över att man vid pass 75 som mamma är, kan röra sig rätt så obehindrat och inte har några större krämpor?? Förutom inte-tycka-om-sin-kropp-krämpan som hon kämpat med hela sitt liv och därmed också jag. För att om inte mamma tyckte om sig som jag tyckte var så fin, så dög säkert inte jag heller. Jag är förbi det idag. Får små återfall ibland men de går över. Ja. Mitt i en sån diskussion satt vi där när våra män kom in, lite snopna över hur de fann oss. 
Eeeeh, sa de och backade ut.
Tjoho, sa vi, klädde på oss rätta kläderna och jag gav mamma godkänt till de nya kläderna och så var det slutpratat om det. 
Sen fick jag hennes cykel i present och jag minns inte om jag nånsin fått något så fint i present av henne, den cykeln har varit hennes ögonsten i 25 år. Hon vet att mina två senaste cyklar blivit stulna och ja, jag blev väldigt glad och tacksam!
För övrigt är det fem dagar kvar att jobba, jag ska ta reda på hur man skrotar en bil (Lilla Systerns bil är utom räddning), leta reda på rätt registreringsbevis till nämnda bil, ( ja, jag vet att det ska ligga i bilen men nu gjorde det inte det) och försöka hålla näsan över vattenytan till fredag eftermiddag. En vecko-plan. 

1 kommentar:

  1. Kan tänka de blev lite paffa där ett tag...😂😂😂
    Grattis till cykeln!

    SvaraRadera