fredag, juni 22, 2018

Midsommar i Kroatien

Dagarna går fort. I dag är det midsommarafton och vi är i Opatija, Kroatien. Vi har sovit i Lubeck, Hof och två nätter i Obertraun, Österrike. Allt har gått bra so far. Förutom de två första dagarna då jag var förkyld och hade feber. Jobbigt att åka hoj när allt man önskar är att ligga under ett täcke med nässpray, alvedon och en kopp te inom räckhåll. Det gick över snabbt och de två dagarna i Obertraun vid Hallstätter See var fantastiska. Vilka vyer!
Vi åkte linbana 2100 m ö h och gick ca trettio minuter till Five fingers. En utsiktspost som sträcker sig ut från berget över dalen. Maffigt var ordet! Vi hann även med en båttur till Hallstatt och gick runt där en sväng. I Hallstatt var det mycket turister, stoj och stök, det är inte så stort så man kommer inte undan. Vansinnigt vackert är det likväl men det var skönt att ta bussen tillbaka till vårt lugna hotell med utsikt över sjön. Hjärtat vilade och jag simmade i nämnda sjö innan vi gick och drack kvällskaffe med bergen i solnedgång som kuliss. Sen sov vi sött!
Igår hojade vi ner hit, till Opatija. Badade i poolen, åt middag på restaurang och såg fotbollsmatchen Kroatien - Argentina. Kroatien vann och det var härlig stämning när vi gick hem i natten. 
Vi har haft bra resväder, omväxlande, sen Österrike strålande sol och runt trettio grader. Inatt har det varit ett åskväder utan dess like och strömmen gick. Huset skakade och porslinet skallrade i skåpen. Strömmen var tillbaka på morgonkvisten och morgonkaffet kunde kokas. Det ösregnar dock men är varmt. Vi ska ta det lugnt, har morgonfikat, lösa lite korsord, läsa, fixa med packning. Kanske bada i poolen, kan man ju fast det regnar. Skönt med en vilodag. I morgon ska vi till Trogir, målet för resan. Det ser ut att klarna upp tills dess, det tackar vi för! 


Rast, vila i Danmark 


Vila på autobahn.


Två glada resenärer.


Selfie uppe vid Five fingers


Snö!


Frukost vid vårt hotell i Obertraun.


Så hamnade vi i Opatija, Kroatien. Utsikt från poolen. Innan regnet!

1 kommentar: