måndag, februari 09, 2015

Vissa saker vill man verkligen inte ha. Eller få. Alls.

Idag tänker jag skriva om mina f d fina murgrönor så tänker jag inte på att Lilla Systerns pojkvän som bott hos oss sedan i torsdags, hastigt åkte hem i går kväll eftersom han fick magsjuka de luxe och inte mår så bra.
Nä. Jag tänker istället på de här murgrönorna i vardagsrumsfönstret som varit så fina och nu fått spinn. Tror jag. Är inte så hemma på spinnkvalster och sånt men googlade och kom fram till att det nog är det. Googlade även att sådana växter ska sättas i karantän och skjuts, så åkte de in i gästrummet. Där kan de stå och spinna tills jag får nog och kastar dem i soporna vilket nog kommer att hända i kväll.
Man kunde köpa något medel och bespruta dem med men jag tog lite yes och blandade i en blomspruta och blötte ner grödorna. Kan funka. Kanske inte fungerar alls. Den som lever får se. Det räknar jag med.
När blommorna fått Yes sprutat över hela sig åt jag tio vitpepparkorn som är sagt ska förhindra magsjuka. Jag hoppas att det hjälper!

2 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen vitpeppar hjälper! Jag brukar oxå ta yes. Funkar såpa så funkar yes tänker jag!

    SvaraRadera
  2. Först duscha iskallt vatten och sedan en snällare blomsprutedusch med såpvatten, brukar göra underverk. Karantän är också bra eftersom skiten sprider sig skoningslöst. Men murgröna har jag aldrig hört är spinnkänsliga. Mycket får man lära. Prickblad, storbladig fikus och hibiskus är annars riktiga spinnblommor.

    SvaraRadera