onsdag, februari 04, 2015

Ett nytt kapitel

Onsdag. Har åkt fram och tillbaka i jobbet till Nyköping tre dagar i rad. Inget särskilt med det. Förutom vädret och inte det mest optimala väglaget. Men det har äntligen slutat att snöa!
Om en timma har sonen handbollsmatch, funderar mest på hur jag ska hålla mig vaken för att orka åka och titta……….  men det gör jag ju.
Sen hem och förbereda för Store Brors inskrivning på Arbetsförmedlingen i morgon och konstaterar att idag, 4/2, har han skrivits ut ur skolan. Den är över på riktigt, kampen för en bra skolgång och vi konstaterar att de tre första åren var fantastiskt bra, mellanstadiet blähä, en enda lång helvetisk kamp förutom läsåret på på Resursskolan som var räddningen från total härdsmälta, högstadiet var bra men orken slut till slut och att åren på gymnasiet hade han kunnat vara utan.
Vi/han gör som kungen och vänder blad.
Det är nya tider nu!

10 kommentarer:

  1. Det är bra. Ni har prövat, ni har gjort allt ni kan. Jag skriver ni, för jag fattar ju vilket jobb som ligger bakom för dig. Jag har själv sjukt svårt att stå ut med, få in, att sonen kanske inte kommer att gå i gymnasiet. Men det kan gå bra ändå! Alla behöver inte gå i skolan! Nu håller vi tummarna att AF kommer funka bra med honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland när jag tänker på det som varit så kan jag faktiskt börja gråta. Det förändrar ju inget men jag vet att du förstår den där kampen.
      Tack för hållna tummar!
      Huvudpersonen själv verkar i detta nu väldigt lugn, säger att det känns som en lättnad att han vet att han inte är inskriven i skolan längre.
      Nä. Alla behöver inte gå i gymnasiet. Man kan plugga annat och senare. Folkhögskola till exempel. Det finns ju t o m en särskild dagfolkhögskola för pensionärer…… ;)

      Radera
  2. Det kommer att bli jättebra. Och som du säger att vill han plugga igen så finns det folkhögskolor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas så att det blir det nu! Kram!

      Radera
  3. Skönt att vända blad! Den enda vägen är upp!

    SvaraRadera
  4. laila.sigvardsson63@hotmail.se5 februari 2015 kl. 17:54:00 CET

    Skönt för er alla att vända blad. Han får det bättre i en annan miljö, som det märkliga skolsystemet inte klarar av att erbjuda honom. Kram på njut av att det inte är han som misslyckas - det är lärarna och systemet som skall skämmas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så himla skönt! Han kan hålla huvudet högt, har stått ut med mycket genom åren men nu så! Vi hoppas så på ny, inslagen bana! Kram!

      Radera