fredag, juni 10, 2016

Dan före dan

Fredag. Sol. Huset sover, jag har startat tvättmaskinen och njuter av att ha en som tvättar och centrifugerar när jag vill, inte när den vill själv.
Den gamla maskinen förbarmade sig Hjärtat över, lånade ett släp, hämtade den och körde till tippen.
Jag bad helt enkelt om hjälp.
Jag har en ny terapeut och min ständiga läxa från henne är: Återhämtning och be om hjälp. Två till synes självklara saker men ack så svårt. Men nu bad jag om hjälp och fick det. Idag ska jag också be om hjälp. Med Lilla Systerns klänning. Akuthjälp då jag än en gång konstaterat att jag är en jäkel på att hamra, spika, såga och ta i men att sy??? Not my cup of tea. Att flytta några sladdrig band i en tyllklännning??? Man kunde lika gärna be mig gå till månen …..
Men det löser sig på ett eller annat vis. Huvudpersonen har haft en hård vecka men igår var hon hemma hela kvällen. Vi åt middag tillsammans alla kidsen och jag och rätt som det var trillade det in kompisar "från förr" och det kändes verkligen som förr. Fin stund med många ungdomar! Sånt gillar jag!
Idag ska hon iväg för klassen ska fixa och pynta med sitt flak. I morgon smäller det!

2 kommentarer:

  1. Att be om hjälp är bra! Hoppas morgondagen blir bra och klänningen, låt den som kan sy fixa det! I sådant material är det inte så lätt för oss vanliga...

    SvaraRadera
  2. Jag är helt slut idag. SÅ trött. JÄtteroligt med allt fix och att det blev så bra, men också väldigt skönt att det är över. Snart är du där! Och så bra du är som ber om hjälp! Det är svårt, jag vet.

    SvaraRadera